Antena 3 CNN Coronavirus Cele trei simptome care arată ca un copil are coronavirus și nu sunt în atenția medicilor

Cele trei simptome care arată ca un copil are coronavirus și nu sunt în atenția medicilor

Trei noi simptome se adaugă la lista celor oficiale care prevestesc infectarea cu coronavirus în rândul copiilor, spun cercetătorii. Acestea sunt diareea, durerile de stomac și vărsăturile și nu apar încă pe lista autorităților sanitare.

Cele trei simptome care arată ca un copil are coronavirus și nu sunt în atenția medicilor
de Mirabela Vasile    |    04 Sep 2020   •   07:00

Totodată, specialiștii au declarat că aceste simptome sunt „prea vagi” și că sistemul medical ar fi copleșit dacă toate persoanele cu dureri de stomac ar crede că au coronavirus și ar merge la spital.

Potrivit Daily Mail, problemele intestinale sunt atât de puternic legate de boala la copii încât ar trebui luate în considerare.

Tusea - unul dintre cele mai importante simptome la adulții care dezvoltă forme grave de Covid-19 - nu este indicator eficient în cazul copiilor, mai spun experții.

„Constatăm că diareea și vărsăturile sunt un simptom raportat de unii copii și cred că merită luată în considerare adăugarea acesteia la lista simptomelor cunoscute”, a declarat Dr. Tom Waterfield, de la Universitatea Queen’s, din Belfast.

Trei noi simptome ale infecției cu coronavirus la copii

„Acest studiu demonstrează că aproximativ jumătate dintre copii sunt asimptomatici atunci când sunt infectați cu SARS-CoV-2 și că strategiile actuale de testare nu vor reuși să diagnosticheze majoritatea infecțiilor pediatrice”, spun specialiștii.

Simptomele legate de stomac și intestine au fost raportate la 13 dintre copii, comparativ cu 21 care aveau febră, cel mai frecvent semn.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close