Antena 3 CNN Coronavirus Ce trebuie să faci la salonul de înfrumusețare ca să nu te infectezi. Medicii români și OMS atrag atenția asupra acestui detaliu

Ce trebuie să faci la salonul de înfrumusețare ca să nu te infectezi. Medicii români și OMS atrag atenția asupra acestui detaliu

Cristina Tudorache
1 minut de citit Publicat la 19:40 03 Aug 2020 Modificat la 19:40 03 Aug 2020
Ce trebuie să faci la salonul de înfrumusețare ca să nu te infectezi. Medicii români și OMS atrag atenția asupra acestui detaliu
Sursa foto: Pixabay

Transmiterea noului coronavirus se poate face ducând mâinile care au atins suprafețe contaminate la gură, nas sau ochi, iar, în acest context, OMS subliniază că este foarte important să ne spălăm pe mâini și să nu ne atingem fața.

Când o suprafață contaminată, de exemplu o mână nespălată, vine în contact cu ochii, coronavirusurile se pot transfera pe suprafața ochilor. De aici, se consideră că virusul poate ajunge în organism prin intermediul conjunctivei, membrana subțire care acoperă partea din față a ochilor și pleoapa interioară.

Transmiterea virusului prin intermediul ochilor nu este cea mai des întâlnită modalitate de răspândire a coronavirusului, dar este bine să luăm măsuri de precauție pentru a evita contaminarea în acest fel.

Cu privire la contaminarea oculară, Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus.

Ce trebuie să faci la salonul de înfrumusețare ca să nu te infectezi. Medicii români și OMS atrag atenția asupra acestui detaliu

Și medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, recomandă ochelarii de protecție și vizierele la saloanele de înfrumusețare.

”Prin purtarea ochelarilor, profesorul Fauci atrage atenția că astfel, oamenii se protejează mai bine în ceea ce privește prezența unor posibile particule de praf încărcate cu virus care, cu ajutorul mâinii, pot ajunge foarte ușor la nas. Purtarea simultană a măștii și a ochelarilor de protecție ar putea fi benefică. Unde ar putea fi benefică purtarea ochelarilor? De exemplu: la saloanele de înfrumusețare. De altfel, am și văzut că personalul poartă și mască, dar și astfel de ochelari. 

De asemenea, ochelarii ar fi necesari la personalul care lucrează la supermarket, în zona de casierie, unde este destul de greu să păstrezi o anumită distanță. Aș recomanda dubla protecție în special acolo unde, din punct de vedere profesional, nu putem păstra distanța de 1,5 - 2 metri”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ, într-o intervenție televizată.

×
x close