Antena 3 CNN Coronavirus Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 1.760 de români infectați și 40 de morți. Printre victime, o tânără de 27 de ani

Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 1.760 de români infectați și 40 de morți. Printre victime, o tânără de 27 de ani

M.Z.
7 minute de citit Publicat la 13:50 29 Mar 2020 Modificat la 13:50 29 Mar 2020
Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 1.760 de români infectați și 40 de morți. Printre victime, o tânără de 27 de ani
Sursa foto: Pexels

UPDATE 13.50 - Încă două persoane au murit în România din cauza coronavirusului. Printre victime se numără o tânără de numai 27 de ani din Botoșani.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că a murit un bărbat de 71 de ani din județul Suceava, care avusese contacte cu o persoană revenită din Austria.

Testele i-au ieșit pozitive în 26 martie, iar bărbatul a murit duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Bărbatul avea probleme medicale majore.

Victima cu numărul 40 este o tânără de 27 ani din județul Botoșani. Testul pozitiv în cazul acesteia a venit în 23 martie, iar tânăra a murit tot duminică, la Spitalul Boli Infecțioase Iași. Tânăra avea diabet zaharat tip I decompensat.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunțat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgențe a Spitalului Filiași. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Următoarele victime:

2. Bărbat de 74 de ani internat la Spitalul Universitar din București, care suferea și de o boală cronică preexistentă

3. Bărbat în vârstă de 70 de ani - om de afaceri, patron al unui complex comercial și al echipei de volei feminin, dar și fost viceprimar al orașului Piatra-Neamț - internat în Spitalul Județean Piatra Neamț, confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în data de 20 martie, tot cu afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială)

4. Femeie de 72 de ani internată în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)

5. Bărbat de 71 ani din Suceava, internat la Spitalul Județean Suceava

6. Bărbat de 64 de ani din Arad, internat din data de 20 martie

7. Bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21 martie

8. Bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în 19 martie.

9. Bărbat de 59 de ani, pacient al Spitalului Județean de Urgență Suceava

10. Femeie 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava

11. Bărbat de 74 de ani din Ialomița, internat la Bacău

12. Bărbat 71 ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava

13. Femeie de 72 de ani din județul Caraș-Severin, care a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara

14. Bărbat de 51 de ani din Suceava, care suferea și de obezitate

15. Bărbat de 63 ani din judetul Neamț, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași

16. Femeie 70 de ani, din Suceava

17. Femeie 70 de ani, din Suceava

18. Femeie de 76 de ani din Huedin, județul Cluj. EFemeia mai suferea de hipertensiune arterială și diabet.

19. Bărbat, 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în 23 martie, când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase „V. Babeș”.

20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S-a prezentat în 20 martie la Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie a chemat ambulanța, i s-au recoltat proba de exudat pentru Covid și a fost lăsat acasă. Confirmat în 26 martie, decedat în aceeași zi. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).

21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru hemodializă. A murit în 25 martie, infecția s-a confirmat în 26 martie.

22. Bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat în 25 martie, mort în aceeași zi în ambulanță, în timp ce era dus la Spitalul „V. Babeș” Timișoara.

23. Bărbat, 75 ani, din județul Iași, internat și confirmat în data 22 martie, mort în 26 martie. Avea comorbidități diabet zaharat complicat.

24. Femeie, 80 de ani din Bacău. Era internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași în secția de ATI. Femeia avea și insuficiență cardiacă și fibrilație atrială. A murit în 26 martie.

25. Bărbat, 81 de ani din București. Internat la Spitalului „Sf Ioan”, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

26. Bărbat, 65 de ani din județul Timiș, cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare. Internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI.

27. Femeie 71 ani din Arad cunoscută cu diabet zaharat, internată la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în 25 martie. Din 27 a fost transferată în secția de ATI, unde a murit în aceeași zi.

28. Femeie de 74 ani din județul Arad, internată în 18 martie în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25 i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultatul pozitiv a venit în 27 martie. Din 26 martie era transferată în ATI, dată la care a și murit.

29. Femeie de 60 de ani din județul Arad, internată în secția de boli infecțioase Arad din 25 martie, apoi transferată în ATI în aceeași zi. Rezultatul pozivit la coronavirus a venit în 26 martie, zi în care a și murit.

30. Bărbat de 74 de ani, cu neoplasm în stadiu terminal, mort la Spitalul din Hunedoara.

31. Bărbat 65 ani, din județul Arad, internat în Spitalul Județean Arad, transferat în data de 25 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, a murit în 28 martie. Acesta suferea și de hipertensiune arterială și obezitate.

32. Bărbat, 67 ani, din județul Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25 martie, a murit în 28 martie. Și el avea hipertensiune arterială și diabet zaharat.

33. Bărbat 43 ani, transferat de la Spitalul Județean Suceava și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. Bărbatul a murit în 28 martie.

34. Femeie 61 ani, din județul Hunedoara, internată în ATI Spitalul Județean Deva. Confirmată cu COVID-19 în 28 noiembrie, dar a murit în 23 martie. Femeia suferea de boli cardiovasculare.

35. Bărbat 39 ani, din județul Ialomița. S-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 26 martie, iar în 28 a venit rezultatul pozitiv. El a murit în 26 martie în CPU Spital Țăndărei. Nu avea boli asociate cunoscute.

36. Bărbat 60 ani, din județul Ialomița. A murit în 25 martie acasă. Bărbatul suferea și de obezitate.

37. Bărbat 77 de ani din Ialomița. A murit în 25 martie acasă.

38. Bărbat 66 de ani din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania. Probe recoltate în 24 martie, rezultat pozitiv în 25, iar decesul a venit în 28 martie, la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Suferea și de diabet zaharat.

------------

Ştirea iniţială 

Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj). 

Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat.

Streinu-Cercel: De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical! Trecem la transmiterea comunitară a coronavirusului

Nelu Tătaru, despre testarea bucureștenilor: Ministerul Sănătății nu își asumă. Testarea în masă, fără noimă

Autorităţile pregătesc o nouă Ordonanţă militară. Ce măsuri ar putea fi impuse

Prof. Streinu-Cercel: Viaţa noastră ar putea reveni la normal la începutul lunii iunie

×
Etichete: bilant coronavirus
x close