Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila a dezvăluit cauza creșterii cazurilor de infectări cu coronavirus

Alexandru Rafila a dezvăluit cauza creșterii cazurilor de infectări cu coronavirus

Alexandru Rafila a declarat că numărul mare de cazuri de COVID-19 din ultimele zile este cauzat în primul rând de relaxarea la nivel individual. Reprezentantul României la OMS vine cu un apel la români și spune că dacă avem grijă să respectăm regulile de igienă și distanțare, lucrurile pot fi ținute sub control.

o_1eb1d944g7hsem9qm0t8cj6jb.jpg
Sursa foto: Hepta
17 Iun 2020   •   18:35

„Ajungem să avem o regularitate de a unui număr apropiat de 300 de cazuri zilnic și ce este la fel de important e că procentul acestor cazuri noi din totalul de teste este în jur de 3%, ceea ce înseamnă o creștere substanțială față de acum 3 săptămâni.

Concluzia pe care ar trebui să o tragem este că trebuie să avem grijă cum ne comportăm fiecare dintre noi, igiena este obligatorie când ajungem în locuință, în plus, în spații publice, la locul de muncă să încercam să limităm posibiliatea de transmitere a infecției.

Creșterea numărulului de cazuri din ultimele zile nu este rezultatul ultimelor măsuri de relaxare, a declarat Rafila.

 „Situația de acum a fost influențată după data de 1 iunie, pentru că trebuie să calculăm minim 7-10 zile de la introducerea unor măsuri de relaxare și impactul evoluției infecției”, spune reprezentantul României la OMS, pentru Digi 24.

×
Subiecte în articol: OMS coronavirus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close