Antena 3 CNN Coronavirus Trei cazuri de infecție cu COVID-19 la World Class. Reacția companiei

Trei cazuri de infecție cu COVID-19 la World Class. Reacția companiei

Infecția cu coronavirus a făcut victime și printre amatorii de sport ai celei mai frecventate rețele de fitness din țară. Doi clienți și trei angajați de la World Class au fost confirmați pozitiv. Potrivit companiei, aceștia s-au infectat în afara cluburilor de fitness.

o_1edc3at4d5lb19t1clqfr81arnb.jpg
Sursa foto: Facebook / World Class Romania
de Claudia Simion    |    16 Iul 2020   •   18:52

Doi clienți de la World Class Lujerului și Promenada au fost la antrenamente, iar în ziua următoare au început să aibă simptome specifice COVID-19. În urma testărilor, rezultatele au ieșit pozitive, iar cei doi clienți au anunțat World Class. La scurt timp, Direcția de Sănătate Publică a început anchete epidemiologice.

Întregul personal al celor două cluburi de fitness a fost testat, iar ambele săli au fost închise pentru 24 de ore, timp în care au fost igienizate și dezinfectate. Testele ulterioare au arătat că și trei angajați din recepția clubului World Class Lujerului au fost testați pozitiv. Ceilalți angajați și colaboratori ai clubului au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Reacția reprezentanților World Class: 

"World Class Romania a început redeschidera etapizată a cluburilor de health & fitness din rețea, o data cu încheierea stării de urgenta impuse de epidemia COVID-19. Aproximativ 40% dintre clienții rețelei, reprezentând peste 26.000 de persoane, s-au întors deja la rutina lor de antrenamente la sală.  

Redeschiderea cluburilor s-a realizat cu respectarea tuturor normelor și reglementarilor prevăzute de lege, în vederea prevenirii infectării cu COVID-19. Astfel, World Class Romania a adoptat noi standarde sanitare, de siguranță și prevenție, care sunt implementate într-o manieră strictă și la același nivel de exigență în toate cluburile rețelei, indiferent de categoria acestora. Noile măsuri sanitare, de siguranță și prevenire includ menținerea distanțării fizice, limitarea gradului de ocupare al cluburilor, igienizarea suprafețelor și a echipamentelor, precum și screeningul angajaților și clienților pentru depistarea eventualelor simptome specifice Covid-19. Normele de siguranță sanitară și prevenție sunt prezentate în detaliu pe pagina www.worldclass.ro/redeschidere-cluburi, lansată de World Class în scopul informării publicului.

Recent, un client World Class Lujerului si un alt client World Class Promenada au participat la antrenamente în cluburi fără să prezinte simptome COVID-19, dar au avut simptome în ziua următoare. În urma testarilor, rezultatele au fost pozitive. Cei 2 clienti au anuntat World Class Romania imediat si conform legislatiei in vigoare, DSP a preluat aceste cazuri și a inițiat anchete epidemiologice. World Class Romania colaboreaza cu autoritatile punand la dispoziția DSP listele cu toți clienții și angajații prezenți în cluburi în același timp cu clienții testați pozitiv.

Este important de menționat faptul ca Direcția pentru Sănătate Publică este autoritatea în masura sa preia acțiunea de informare a contacților, fiind o instituție avizată să transmită acestora măsurile de control și recomandările medicale necesare, în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Imediat după confirmarea celor două cazuri de coronavirus ale clienților săi, World Class Romania a decis să testeze pentru COVID-19 întregul personal al celor două cluburi, iar cluburile au fost închise imediat timp de 24 de ore, pentru igienizare și dezinfectare, inclusiv prin nebulizarea tuturor spatiilor și a instalațiilor de aer condiționat. În urma testării personalului, 3 angajați din receptia clubului World Class Lujerului au fost testați pozitiv. Ca urmare a acestor rezultate, întregul personal si colaboratorii clubului au intrat în perioada de izolare de 14 zile, prevăzută de reglementările în vigoare, urmând să efectueze încă un set de teste COVID-19 la sfârșitul acestei perioade. În cazul tuturor celor 5 persoane depistate pozitiv, infectarea cu COVID-19 nu s-a produs în cluburile World Class.

Angajatii depistati pozitiv au tot suportul World Class Romania, iar toate investigatiile medicale sunt suportate de catre companie.

Menționăm că niciun antrenor personal și niciun instructor de group fitness World Class nu este în present depistat pozitiv cu COVID-19. Continuăm zilnic screeningul tuturor angajaților, colaboratorilor si clientilor World Class Romania pentru a ne asigura că nicio persoană cu temperatură peste 37.3 sau cu simptome specifice Covid-19 nu are acces în cluburile World Class Romania.

Răspunsul rețelei World Class Romania la situația generată de depistarea celor 2 clienti confirmati cu COVID-19 a fost unul rapid, prompt și responsabil, care respectă toate reglementările oficiale. World Class Romania a fost pro-activa în reacția sa și rămâne un susținător al sănătății prin sport și mișcare.

Luăm în continuare toate măsurile de siguranță sanitară și prevenție pentru igienizarea spațiilor cluburilor și a echipamentelor utilizate și continuăm să colaborăm strâns cu clientii și personalul nostru pentru a ne asigura prin triaj observațional și termometrizare, că în cluburile noastre intră doar persoane fără simptome specifice Covid-19 și că toate măsurile de prevenție și siguranță sunt respectate atât de angajați, cât și de clienții World Class Romania. World Class rămâne în continuare un spațiu controlat și sigur pentru antrenamente", au transmis reprezentanții World Class România.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a explodat! Aproape 800 de cazuri în ultimele 24 de ore

Numărul infectărilor cu coronavirus a explodat din nou în România. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015  teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 553 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.146 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

×
Subiecte în articol: World Class coronavirus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close