Antena 3 CNN Coronavirus Alertă COVID: temeri că a apărut o nouă variantă, după estimările care indică un milion de cazuri pe zi, în China

Alertă COVID: temeri că a apărut o nouă variantă, după estimările care indică un milion de cazuri pe zi, în China

Noul val de infectări COVID din China crește suspiciunea privind implicarea unei posibile noi variante, în contextul în care o simulare a unui institut din Londra arată că numărul infectărilor zilnice ar depăși 1 milion în această țară.

covid china
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2022   •   16:49

Ministerul chinez al Sănătății a cerut autorităților locale să analizeze mostre de virus după un tipar riguros şi să raporteze rezultatele, în vederea identificării de noi tulpini responsabile pentru contaminările în cele mai recente focare.

Concret, ministerul le-a cerut oficialilor regionali să selecteze trei spitale din trei orașe și să colecteze mostre de la 15 pacienți infectați, de la 10 cazuri grave şi de la toate decesele consemnate în fiecare săptămână.

În paralel, autoritățile de la Beijing au minimalizat amploarea şi gravitatea celui mai recent val de infectări, stârnind îngrijorare peste hotare.

Institut londonez: peste un milion de cazuri și peste 5.000 de decese, zilnic

Astfel, autoritățile sanitare chineze au raportat doar câteva mii de infectări, zilnic, în timp ce o modelare realizată de Airfinity, un institut de cercetare cu sediul la Londra, sugerează că sunt, probabil, peste un milion de infectări şi peste 5.000 de decese în fiecare zi.

Vârful acestui val este așteptat în ianuarie și martie, când s-ar putea înregistra 3,7 milioane şi, respectiv, 4,2 milioane de cazuri zilnic, arată sursa citată.

După aproape trei ani de lockdown şi testări în masă, China a relaxat brusc, pe 7 decembrie anul curent, controversata sa politică "zero COVID", argumentându-și decizia prin faptul că varianta Omicron provoacă cazuri mai puțin grave.

Decizia, luată după ample proteste ale populației, a fost însă percepută ca o recunoaștere a faptului că nu mai este posibilă menținerea unor măsuri stricte.

Odată cu relaxările, virusul a început să se răspândească rapid în multe regiuni, iar spitalele sunt supraaglomerate.

×
Subiecte în articol: China COVID-19 Airfinity
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close