Antena 3 CNN Coronavirus OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a Covid-19

OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a Covid-19

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 11:53 16 Apr 2020 Modificat la 11:53 16 Apr 2020
OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a Covid-19
Sursa foto: Hepta

Potrivit OMS, mai multe boli transmisibile şi nestransmisibile care pot face o persoană mai vulnerabilă privind contractarea de Covid-19 sunt asociate consumului de alcool.

„Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19”, a transmis organizaţia.

Consumul de alcool poate înrăutăţi simptomele date de Covid-19.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a explicat biroul european al OMS, făcând referire la consumul ridicat înregistrat pe continent în această perioadă.

În plus, a mai avertizat că alcoolul poate accentua problemele de sănătate mintală şi de comportament, mai ales în ţările în care autorităţile au impus măsuri stricte de distanţare socială.

×
Etichete: alcool coronavirus
x close