Antena 3 CNN Coronavirus EMA decide asupra unui tratament anti-COVID cu anticorpi, autorizat în SUA și Marea Britanie

EMA decide asupra unui tratament anti-COVID cu anticorpi, autorizat în SUA și Marea Britanie

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a demarat procedura de evaluare a unui tratament pe bază de anticorpi dezvoltat de companiile Regeneron şi Roche pentru tratamentul și prevenirea infecției cu COVID.

EMA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2021   •   20:59

Autorizarea EMA este necesară pentru comercializarea în Uniunea Europeană.

Pacienții care ar urma să primească acest tratament trebuie să aibă vârsta de cel puțin 12 ani.

EMA a precizat, luni, că va analiza riscurile şi beneficiile acestui medicament, denumit Ronapreve, şi că ar putea să emită un punct de vedere în următoarele două luni. 

Ronapreve a primit autorizația de utilizare în regim de urgență pentru tratarea COVID în peste 20 de țări, inclusiv în Marea Britanie şi în Statele Unite.

Produsul face parte dintr-o clasă de medicamente pe bază de anticorpi monoclonali, care imită anticorpii naturali sintetizați de organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Reprezentanții EMA au spus că analizează datele clinice privind eficiența medicamentului în prevenirea spitalizărilor pentru pacienții din ambulatoriu, precum şi alte studii care cuantifică eficiența în prevenirea COVID-19 la adulții şi la copiii ce prezintă riscul de a fi contaminați de un membru de familie care a fost deja infectat cu coronavirus.

Remdesivir, un antiviral creat de Gilead, este în prezent singurul tratament anti-COVID care a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană.

Cereri de autorizare au fost depuse pentru și alte tratamente anti-COVID.

Între acestea se numără medicamentul Olumiant, produs de Eli Lilly împotriva artritei reumatoide, Kineret, produs de Sobi, Regdanvimab, produs de Celltrion şi Tocilizumab, un medicament împotriva artritei comercializat de Roche sub denumirea comercială de RoActemra.

AstraZeneca a anunțat, luni, că a obținut rezultate încurajatoare în testele clinice pentru produsul său AZD7442, bazat pe anticorpi și pentru care intenționează să solicite autorizarea de urgență în SUA.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: EMA Ronapreve
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close