Antena 3 CNN Coronavirus Adrian Streinu-Cercel: ”Pandemia nu s-a terminat! Sunt 24 de mutante în curs de transmitere și încă 13 în evaluare!”

Adrian Streinu-Cercel: ”Pandemia nu s-a terminat! Sunt 24 de mutante în curs de transmitere și încă 13 în evaluare!”

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 08:09 20 Mai 2021 Modificat la 08:09 20 Mai 2021
Adrian Streinu-Cercel: ”Pandemia nu s-a terminat! Sunt 24 de mutante în curs de transmitere și încă 13 în evaluare!”
Sursa foto: Hepta

'Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi', a afirmat miercuri, Streinu-Cercel, potrivit DC News.

”Asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau stării de alertă”

Pe de altă parte, senatorul PSD a indemnat la acordarea unui vot favorabil propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari USR PLUS, care vizează modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru a reglementa cadrul general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau stării de alertă.

Potrivit propunerii legislative, ”personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii.

Asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii', se arată în proiectul de act normativ dezbătut, miercuri, în plen, şi care urmează să fie votat, în plenul de luni, în sesiunea aferentă votului final.

×
x close