Antena 3 CNN Coronavirus Fauci: ”A treia doza de vaccin e eficientă împotriva Omicron, nu e nevoie de un ser specific”

Fauci: ”A treia doza de vaccin e eficientă împotriva Omicron, nu e nevoie de un ser specific”

Consilierul medical șef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că injecțiile de rapel disponibile în prezent funcționează împotriva variantei Omicron a COVID-19 și nu trebuie ajustate pentru a lupta cu noua tulpină foarte contagioasă a virusului în acest moment.

Antony Fauci
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Dec 2021   •   23:14

„Schemele noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva Omicronilor”, a spus Fauci publicului în timpul unei actualizări de la Casa Albă. „În acest moment, nu este nevoie de un amplificator specific variantei.”

Fauci a spus că schema de vaccinare cu două doze de la Pfizer și BioNTech este compromisă semnificativ de omicron, dar oferă totuși o protecție considerabilă împotriva bolilor severe. Protecția față de vaccinul în două doze împotriva infecției a scăzut la 33%, comparativ cu 80% înainte de apariția Omicronului.

Cu toate acestea, două doze sunt încă 70% eficiente în prevenirea spitalizării la pacienții cu Omicron din Africa de Sud, a spus Fauci.

„Evident, acest lucru este în scădere semnificativă, dar există menținerea unui grad de protecție împotriva spitalizării”, a spus Fauci.

O doză de rapel crește protecția împotriva bolilor simptomatice la 75%, a spus Fauci, citând date de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

„Și astfel mesajul rămâne clar. Dacă sunteți nevaccinat, vaccinați-vă și, în special din cauza Omicronului; dacă sunteți complet vaccinat, faceți-vă vaccinul de rapel”, a spus Fauci.

Cei nevaccinati au șanse de opt ori mai mari să ajungă în spital și de 14 ori mai multe șanse de a muri în comparație cu persoanele care sunt complet vaccinate, a declarat coordonatorul de răspuns COVID al Casei Albe, Jeff Zients, citând date de la CDC din SUA.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că 36 de state au detectat până acum Omicron, iar varianta reprezintă aproximativ 3% din cazurile de COVID la nivel național. Cu toate acestea, infecțiile cu Omicron sunt probabil mult mai mari în New York și New Jersey, a spus ea, reprezentând aproximativ 13% din cazuri.

„Datele timpurii sugerează că Omicron este mai transmisibil decât Delta”, a spus Walensky.

61% dintre americani sunt complet vaccinați împotriva COVIDși 27% dintre ei au primit doza de rapel, potrivit datelor CDC.

Aproximativ 68.000 de americani sunt spitalizați cu COVID-19, în creștere cu 9% față de săptămâna precedentă și cu 21% în ultimele două săptămâni.

 

×
Subiecte în articol: omicron COVID-19 vaccinare Anthony Fauci
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close