Antena 3 CNN Conținut plătit Zece motive pentru a alege jucării interactive pentru copilul tău

Zece motive pentru a alege jucării interactive pentru copilul tău

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 13:33 15 Dec 2022 Modificat la 14:07 15 Dec 2022
zece motive pentru a alege jucarii interactive pentru copilul tau
Zece motive pentru a alege jucării interactive pentru copilul tău

Copilul, la rândul lui, poate cere jucăriei interactive să întreprindă de asemenea o acțiune, prin comenzi vocale, apăsarea unor butoane etc. Jucăriile interactive sunt printre cele mai importante jucării din viața copilului, ajutând la dezvoltarea lui și la îmbunătățirea abilităților intelectuale și fizice. Jucăriile interactive sunt extrem de utile în primul rând pentru bebeluși, care sunt în plin proces de formare, pentru a se dezvolta echilibrat și sănătos, dar există jucării interactive potrivite pentru orice vârstă.

Iată zece motive pentru care să alegi jucării interactive pentru copilul tău:

  1. Ajută la dezvoltarea echilibrată a bebelușului. Jucăriile interactive pot fi folosite de la cele mai mici vârste. O zornăitoare, o salteluță de joacă, sau o jucărie cu oglindă de exemplu, îl ajută pe cel mic să se descopere pe sine, dar și lumea din jur.
  2. Ajută la descoperirea simțurilor, a formelor, culorilor, texturilor, literelor și cifrelor. Este mult mai ușor să înveți prin joacă. Folosind jucăriile interactive cu potrivire de forme, copiii capătă dexteritate și coordonare ochi - mână.
  3. Ajută la conștientizarea mediului înconjurător, la familiarizarea cu animalele din jur și sunetele care le scot, cu oamenii și fenomenele naturii.
  4. Stimulează mișcarea și dezvoltarea fizică, ajută mersul. O jucărie care merge este un bun impuls oferit copilului pentru a realiza și el primii pași. De asemenea poate dansa împreună cu o jucărie care cântă sau dansează și ea.
  5. Ajută la dezvoltarea limbajului. Copilul poate învăța cuvinte și propoziții noi din cărticelele interactive.
  6. Ajută la educația copilului. Jucăriile interactive sunt și jucării educative, deoarece îl pot învăța pe cel mic diverse lucruri, despre natură, cosmos, plante, animale sau îl învață litere, cifre, calcule matematice.
  7. Oferă distracție. Jucăriile interactive sunt și foarte distractive, tocmai pentru că fac diverse acțiuni: râd, cântă, povestesc etc.
  8. Ajută la socializare prin poveștile spuse și încurajarea la dialog. 
  9. Oferă timp liber pentru părinți, copilul fiind ocupat și atras multe ore de o jucărie interactivă, în funcție de complexitatea ei.
  10. Sunt o alternativă mult mai sănătoasă la televizor, deoarece televizorul sau alte dispozitive nu interacționează cu cel mic, el doar privește un ecran și este suprastimulat de sunete și culori prea puternice pentru vârsta lui.

Iată și câteva exemple de jucării interactive: 

  • Potrivește formele
  • Cub cu lumini
  • Zornăitoare
  • Cărți interactive
  • Telefon, laptop, sau tabletă interactivă
  • Pian, chitară sau alte instrumente muzicale interactive
  • Glob pământesc interactiv
  • Păpuși interactive, cum ar fi Bebe plângăcios
  • Plușuri interactive, cum ar fi Mickey Povestitorul, Iepurasul Betsy, Poneiul interactiv Toffee, Cățelușul Lucy etc.
  • Jocuri interactive, cum ar fi Dinți de lup

Încercați să descoperiți ce nevoi are cel mic și cum l-ați putea ajuta cu o jucărie interactivă. Dacă este un bebeluș, creierul lui este în plină dezvoltare și puteți alege orice jucărie pentru stimulare, satisfacerea curiozității și descoperirea lumii înconjurătoare. Dacă este la vârsta grădiniței și este timid, puteți opta pentru jucării vorbitoare, care stimulează partea de comunicare. Dacă este la vârsta școlară, puteți alege jucării care să-l învețe litere, cifre sau calcule, precum și diverse jocuri interactive care îl vor ajuta la socializare. În ziua de azi, există pe piață o bogată gamă de jucării interactive pentru copii de unde părinții pot alege cele mai potrivite jocuri sau jucării pentru copilul lor, în funcție de nevoile și vârsta acestuia.

×
Etichete: advertorial
x close