Antena 3 CNN Conținut plătit Uscarea mucoasei nazale. Ghid pentru îngrijire și prevenție

Uscarea mucoasei nazale. Ghid pentru îngrijire și prevenție

I.D.
2 minute de citit Publicat la 10:18 27 Sep 2024 Modificat la 10:18 27 Sep 2024
Pentru a aborda eficient aceast? problem? ?i pentru a preveni uscarea nasului, este esen?ial s? ?n?elegem cauzele, tipurile ?i manifest?rile nasului uscat.
Există însă numeroase metode de ameliorare și prevenire a nasului uscat. FOTO: naturalis.ro

Prin uscarea mucoasei nazale facem referire la producția insuficientă de secreții care au rolul de a menține hidratarea optimă a sistemului respirator superior. Acest lucru poate duce la disconfort, iritație și la alte simptome neplăcute precum: uscăciunea, mâncărimea, durerea și chiar sângerarea căilor nazale.

În cazuri mai grave poate duce și la pierderea mirosului sau incapacitatea filtrării impurităților din aerul respirat, crescând riscul de infecții.

Pentru a aborda eficient această problemă și pentru a preveni uscarea nasului, este esențial să înțelegem cauzele, tipurile și manifestările nasului uscat.

Cauzele uscării mucoasei nazale

Cauzele uscării mucoasei nazale sunt diferite. Acestea pot varia de la factori de mediu, din cauza aerului prea uscat și prea cald, dar și din cauze medicale sau ca efecte secundare ale unor medicamente.

Există însă numeroase metode de ameliorare și prevenire a nasului uscat, prin utilizarea de spray-uri saline și umidificatoare de aer. Cu îngrijirea potrivită, majoritatea persoanelor pot găsi soluții eficiente pentru a-și menține nasul hidratat și să aibă o respirație normală.

Mai mult, atunci când mucoasa nazală se uscă, pielea din interiorul nasului se poate crăpa, poate deveni dureroasă și poate provoca sângerări prin formarea unor cruste ce cauzează mâncărimi și disconfort în timpul respirației.

Secrețiile nazale formează o peliculă în sistemul respirator superior, cu rol protector împotriva dezvoltării infecțiilor. Această peliculă, la rândul său, trebuie protejată prin hidratarea constantă a nasului și evitarea mediilor uscate.

Aquamare Spray cu apă de mare izotonică menține hidratată mucoasa nazală

Mucoasa uscată și nasul congestionat sunt o problemă comună atât la copii, cât și la adulți. Dificultățile de respirație, ce pot fi cauzate de răceli, alergii, statul în camere cu aer condiționat sau încălzit devin și mai deranjante în timpul somnului și în timpul meselor. Pentru a ține la distanță acest disconfort, trebuie să luăm măsuri din timp.

Assista Aquamare Spray cu apă de mare izotonică este o soluție naturală, destinată hidratării mucoasei nazale, și fluidicării secrețiilor nazale la bebeluși, copii și adulți.

Poate fi utilizată pentru congestia nazală cauzată de răceală, de febra fânului, și de un mediu uscat. Sarea conținută în apa de mare reduce densitatea secreției dense, oferind confort și o senzație de ușurare membranelor mucoase uscate și problemelor de respirație cauzate de secreția densă, care rămâne în interiorul nasului.

Totodată, curățarea nazală protejează membrana mucoasă de influențele externe și ajută la asigurarea funcției de respirație a nasului. Assista Aquamare Spray cu apă de mare izotonică este un dispozitiv medical universal pentru decongestionarea și curățarea nazală zilnică, hidratarea membranelor mucoase în caz de răceală, febra fânului și sinuzită. Produsul pe bază de apă de mare, care ajută în caz de mucoasă nazală uscată, se poate achiziționa din farmaciile Catena și online de pe springfarma.com

×
Etichete: advertorial
x close