Antena 3 CNN Conținut plătit Suplimentele alimentare sunt un moft sau o necesitate? Care sunt situațiile în care avem nevoie de ele

Suplimentele alimentare sunt un moft sau o necesitate? Care sunt situațiile în care avem nevoie de ele

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 16:43 23 Mai 2022 Modificat la 16:43 23 Mai 2022
articol 2 suplimentele alimentare moft necesitate situatii
Articol 2 Suplimentele alimentare sunt un moft sau o necesitate? Care sunt situațiile în care avem nevoie de ele

Cele mai multe suplimente nutritive furnizează cantitatea adecvată de substanțe nutritive de bază în lipsa unei alimentații variate. Cu toate acestea, se recomandă evitarea înlocuirea dietei echilibrate și variate prin administrarea suplimentelor alimentare. De regulă, suplimentele sunt folosite în cazul carențelor în organism, dar dieta sănătoasă este vitală.

Administrarea suplimentelor alimentare și categoriile de persoane vizate

Un organism sănătos are nevoie de o alimentație care să includă fructe și legume proaspete, cereale integrale, proteine și grăsimi sănătoase. Însă, există o marjă largă de persoane cărora li se recomandă suplimentele pentru imunitate chiar și atunci când dieta lor este una completă. Aici ne referim la femeile însărcinate, copii în creștere sau persoane care locuiesc în zone cu temperaturi scăzute. În plus, din cauza stilului de viață modern și a rutinei supra solicitante zi de zi, lumea se limitează la mese frugale, slabe din punct de vedere nutritiv și care nu furnizează organismului cantitatea optimă de vitamine și minerale.

Aportul mic de minerale și vitamine necesare scade calitatea vieții! Află care sunt motivele

Regimul zilnic alimentar la ora actuală implică o carență nutrițională semnificativă, fapt care generează scăderea performanțelor, probleme de concentrare și ale memoriei, îmbătrânirea prematură și instalarea bolilor. Chiar dacă reușești să respecți mesele zilnice, totuși nu este suficient să obții toți nutrienții necesari din alimente. Suplimentele alimentare sunt esențiale, în orice anotimp și indiferent de vârstă, iar cele 10 motive găsite te vor convinge adevărul din spatele teoriei.

  1. Suplimentele alimentare completează cantitatea de nutrienți necesari organismului în alimentația de zi cu zi. Multe produse sunt transportate pe distanțe mari și apoi depozitate multă vreme într-un loc anume, lucru care provoacă pierderea vitaminelor și proteinelor importante din conținutul acestor alimente.

  2. Prepararea alimentelor și congelarea acestora contribuie mult la pierderea nutrienților acestora, ceea ce îngreunează obținerea adaosului de proteine exclusiv din alimentele consumate.

  3. Multe fructe și legume sunt tratate pentru a rezista cât mai mult pe raft și pentru a trage prin aspectul ‘’bogat’’, învelișul lucios și impecabil. Substanțele toxice implicate în procesul creșterii și tratării anumitor produse alimentare scad automat valoarea lor nutrițională, iar în felul acesta aportul de nutrienți pe care îl consumăm nu este cel dorit.

  4. Obiceiurile nesănătoase precum mâncatul la birou, în fața laptopului, mâncatul pe fugă sau în picioare, stresul de peste zi, toate acestea amplifică problemele sistemului digestiv. Acest context împiedică organismul să extragă din alimentele digerate toate vitaminele și mineralele de care are nevoie.

  5. Consumul zilnic de medicamente elimină nutrienții din organism, vulnerabilizându-l în fața bolilor.

  6. Există momente delicate în viața fiecăruia, atunci când organismul solicită un aport mărit de vitamine și minerale. De exemplu, o cantitate mai mare de magneziu este ideală pentru perioadele supraîncărcate din punct de vedere fizic sau psihic (competiții sportive, examene, etc.). Femeile la menopauză au nevoie de un surplus de calciu, în timp ce acidul folic este imperios necesar în timpul sarcinii.

  7. Creșterea nivelului de poluare din aer, apă și alimente, determină organismul să ceară nutrienți suplimentari față de cantitatea obișnuită, tocmai pentru a elimina substanțele toxice în afară. În acest sens, medicii recomandă administrarea suplimentelor de vitamina A, C și E.

×
x close