Antena 3 CNN Conținut plătit Rutina de îngrijire a tenului in funcție de vârstă

Rutina de îngrijire a tenului in funcție de vârstă

Chiar dacă ai putea considera că o cremă antiaging se folosește doar după ce ai depășit o anumită vârstă, este bine să știi că un astfel de produs are un rol important în a ameliora aspectul tenului și a-l menține hidratat.

rutina de ingrijire a tenului in functie de varsta
Rutina de îngrijire a tenului in funcție de vârstă
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2022   •   13:40

 În plus, contribuie la stimularea producției de colagen și elastină, necesare pentru a menține pielea elastică, fermă și viguroasă, lipsită de riduri.

Din rândurile de mai jos vei afla mai multe despre rutina de îngrijire a tenului în funcție de vârstă și de când este recomandat să folosești o cremă antirid.

De când se recomandă să folosești o cremă antirid

Un produs de îngrijire zilnică te va ajuta să oferi pielii tale substanțele hrănitoare necesare, zi de zi. Indiferent dacă tenul tău este gras sau uscat, acesta are nevoie de hidratare suficientă pentru a-și menține aspectul sănătos și ferm, plin de luminozitate. 

Atunci când îți alegi cosmeticele potrivite, se recomandă să ții cont nu doar de caracteristicile pielii tale, ci și de vârstă. În acest fel, vei începe să combați eficient efectele negative ale unor factori externi, cum sunt poluarea sau radiațiile ultraviolete provenite de la soare, și ajuți la stimularea rezervelor de colagen și elastină din corp, care încep să se deterioreze în timp.

De fapt, nu este niciodată prea devreme să începi să folosești o cremă antirid. O poți introduce în rutina ta începând chiar din jurul vârstei de 20-25 de ani, când tenul arată încă proaspăt și neted, fără probleme vizibile. 

  • Rutina de îngrijire până la 25 de ani

Pentru a combate eficient acțiunea unor factori de mediu, poți începe să utilizezi creme antirid începând cu vârsta de 20 de ani. Orientează-te către produse potrivite oricărui tip de ten, care să asigure pielii hidratarea necesară și au efect restructurant. Acestea ajută la diminuarea liniilor fine și, în plus, oferă fermitatea și protecția antipoluare adecvată. 

  • Rutina de îngrijire până la vârsta de 35 de ani

După 30 de ani, țesuturile încep să-și piardă tot mai mult din capacitatea de a reține apa, și au tendința de a se deshidrata mai rapid. Pentru îngrijirea tenului poți utiliza acum creme cu efect hidratant și antioxidant, indiferent dacă acesta este mixt, normal sau uscat. Astfel de produse asigură umplerea și netezirea ridurilor din interior, contribuind la diminuarea pierderilor de apă prin epidermă și oferind chipului tău fermitate și luminozitate.

În acest sens, poți apela deja la produse ce conțin acid hialuronic, ce pătrund în profunzimea pielii. În cazul unui ten normal, o astfel de cremă menține echilibrul de substanțe nutritive, minerale și vitamine de la nivelul dermului, în timp ce pentru cel uscat sau deshidratat, ea ajută la refacerea barierei cutanate, asigurând surplusul de hidratare necesar. 

  • Rutina de îngrijire după 35 de ani

Peste 35 de ani, poți apela deja la produse aging cu un efect mai pronunțat de lifting, deoarece ingredientele din compoziție măresc gradul de elasticitate al pielii, iar efectul regenerant este mai pronunțat. Utilizarea unor astfel de creme, ce ajută la reducerea liniilor fine și diminuarea ridurilor, se recomandă în special pentru tenuri mai uscate, ori care prezintă urme de deshidratare mai accentuată.

  • Rutina de îngrijire după vârsta de 40 de ani

Serurile cu efect antirid sunt concepute pentru perioada de 40-50 de ani, datorită concentrațiilor mai ridicate de substanțe active conținute în ele. Acestea diminuează ridurile profunde din zona feței, asigurând acțiunea de fermitate a pielii prin creșterea densității dermului, și având acțiune de lifting pronunțat chiar și împotriva cearcănelor din zona ochilor.

Cremele cu efect antirid au rolul de a menține pielea hidratată din interior, încetinind apariția primelor semne de îmbătrânire manifestate prin riduri și linii fine, uscăciune la nivelul feței, lipsa luminozității și fermității tenului. Folosește soluțiile potrivite pentru tine, astfel încât să te bucuri de o piele frumoasă, cu aspect sănătos, încă de la vârsta la care începi să observi aceste semnale pe chipul tău. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close