Antena 3 CNN Conținut plătit Recuperarea medicală – O abordare integrată pentru rezolvarea diferitelor afecțiuni și probleme de sănătate

Recuperarea medicală – O abordare integrată pentru rezolvarea diferitelor afecțiuni și probleme de sănătate

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 15:08 20 Feb 2024 Modificat la 15:08 20 Feb 2024
recuperarea medicala o abordare integrata pentru rezolvarea diferitelor afectiuni si probleme
Recuperarea medicală – O abordare integrată pentru rezolvarea diferitelor afecțiuni și probleme de sănătate

În cele mai multe cazuri pacienții solicită tratamente medicamentoase pentru a scăpa de disconfortul provocat. Aceste tratamente de multe ori vizează doar efectul și nu tratează cauza. În schimb, dacă apelezi la procedurile de recuperare medicala Bucuresti, vei putea susține vindecarea și combate durerile printr-o paletă de metode și tehnici care să aibă o abordare integrată în ameliorarea durerilor și redobândirea functionalitatilor fizice.

Care sunt metodele folosite în recuperarea medicală

Specialiștii în recuperare medicală dispun de foarte multe tehnici și proceduri care pot ajuta pacienții să își revină la forma fizică optimă sau să combată disconfortul provocat de anumite afecțiuni medicale.

Fizioterapia este o subramura intens folosită pentru recuperarea medicală și implică tratamentul pe baza impulsurilor electrice de intensitate redusă care susține repararea țesutului și stimularea musculară. Tehnicile folosite în fizioterapie includ stimularea nervoasă electrică transcutanata (TENS), terapia cu laser, terapia cu ultrasunete și stimularea musculară.

Kinetoterapia reprezintă o altă subramura a recuperării medicale și se bazează în principal pe programe de exerciții fizice menite a ajuta la recuperarea completă sau parțială în diferite afecțiuni. Procedura masajului este de asemenea utilizată frecvent în recuperarea medicală. Masajul înseamnă manipularea manuală a țesuturilor moi din zonele corpului unde este resimțită durerea.

Terapia prin lumina laser se utilizează de către specialiștii în recuperare medicală București. Este o metodă non-invazivă care folosește fascicule intense de lumina cu scopul de a ameliora durerile, reduce spasmele musculare sau pentru a îmbunătăți circulația sanguină.

Alte proceduri frecvent utilizate în recuperarea medicală sunt electroterapia și magnetoterapia. Electroterapia înseamnă utilizarea curenților electrici și a implusurilor electrice pentru a produce stimularea nervilor și pentru a combate durerile prin stimularea electrică a zonelor unde se resimte durere sau inflamație. Magnetoterapia este procedura care apelează la câmpurile magnetice cu scopul de a diminua efectele afecțiunilor în cazul bolilor inflamatorii.

Tot în recuperare medicală se folosește frecvent terapia pe bază de unde sonore de înalta frecvență. Rolul acestora este de a facilita circulația sângelui și activitatea celulară la nivelul organismului.

Când se recomandă recuperarea medicală?

Diversitatea procedurilor și tehnicilor folosite în recuperare medicală permit pacienților cu diferite probleme să apeleze la această ramură care să ajute la vindecare. Recuperarea medicală este recomandată pentru problemele de mobilitate, probleme cu circulația sanguină, problemele reumatismale sau pentru durerile articulare.

Tehnicile mai sus amintite sunt foarte eficiente și în cazul leziunilor musculare, accidentărilor sportive, intervențiilor chirurgicale sau în situația diferitelor tipuri de traumatisme. Inclusiv persoanele care se confruntă cu probleme ale sistemului nervos și ale sistemului cardiovascular pot să beneficieze de pe urma recuperării medicale. Nu în ultimul rând trebuie subliniat faptul că procedurile specifice recuperării medicale pot favoriza prevenirea anumitor probleme medicale.

Servicii complete pentru recuperare medicală București sunt oferite de clinica Koly Medical. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.kolymedical.ro, iar pentru o programare accesați aici.

×
Etichete: advertorial
x close