Antena 3 CNN Conținut plătit Alege Profesional3DDeratizare.ro - o firmă de dezinsecţie profesionistă

Alege Profesional3DDeratizare.ro - o firmă de dezinsecţie profesionistă

Georgiana Adam
4 minute de citit Publicat la 17:52 26 Iul 2021 Modificat la 17:52 26 Iul 2021
New Project - 2021-07-26T175010.834

Dacă de ţânţarii din casa reuşim să scap şi putem găsi o mulţime de metode prin care să îi ţinem la distanţă, lucrurile se complica puţin atunci când discutăm despre gândaci. Dar hai să vedem cum putem ţine tantarii la distanţă prin câteva metode simple.

  1. Montează plase dese la geamuri şi uşi.
  2. Foloseşte produse pentru piele special fabricate pentru alungarea ţânţarilor şi reducerea efectelor muşcăturii acestora.
  3. Foloseşte produse pentru locuinta care au efect de alungare.
  4. Foloseşte plante care acţionează ca un repelent pentru ţânţari, precum lavanda.

Bineînţeles că poţi apela şi la alte soluţii, precum dezinsecţia.

Dezinsecţia este modalitatea de eliminare, prin orice mijloace, a tuturor insectelor dăunătoare într-un anumit spaţiu, interior sau exterior. Aceasta acţiune are rolul de a reduce disconfortul cauzat de aceşti dăunători, de prezervare a vieţii omeneşti – prin combaterea şi prevenirea unor boli ce pot fi transmise cu uşurinţă de la insecte la om.

Cred că şi tu ai auzit de virusul WEST NILE. Un virus extrem de periculos, ce poate fi transmis cu uşurinţă de un ţânţar infectat. Virusul este greu de tratat, la fel ca şi orice altă boala transmisă de gândaci, şoareci şi şobolani. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că suntem cât mai protejaţi... mai ales în propria noastră locuinţa.

Dacă de ţânţari ne putem feri şi scapă uneori chiar de unii singuri. Atunci când gândacii au ales să ne atace locuinţa lucrurile sunt puţin mai complicate deoarece ajutorul specialiştilor este vital. Este important să menţionăm că lupta împotriva gândacilor nu trebuie începută atunci când observăm primul gândac, ci ea trebuie să înceapă cu o serie de metode de prevenţie. Iată câteva metode pe care le poţi pune în aplicare pentru a ţine gândacii cât mai departe de locuinţa ta:

  1. Asigură-te că fiecare crăpătură, gaură ori portiţă de intrare pentru gândaci este închisă. Verifică inclusiv băile şi debaralele.

  2. Gândacii nu rămân în spaţiile unde nu găsesc mâncare şi apă. Prin urmare, asigură-te că locuinţa ta este cât mai curată, nu există firmituri sau resturi de alimente în locuri uşor accesibile pentru aceştia. De asemenea, nu lasa vasele nespălate în chiuvetă mai ales în timpul nopţii.

  3. Du gunoiul cât mai des cu putinţă. În timpul verii îţi recomandăm să nu laşi gunoiul în casă. Iar dacă stai la curte să te asiguri că el este cât mai departe de casă.

Bineînţeles că în cazul în care măsurile de prevenţie nu dau roade, este cazul să îţi ascuţi armele şi să pleci la război. Pentru a scăpa cât mai repede de aceşti dăunători şi pentru a te asigura ca sunt folosite produse care să nu îţi pună sănătatea în pericol, îţi recomandăm să apelezi la specialişti. Ai nevoie de ajutor specializat? Apelează cu încredere la serviciile celor de la profesional3dderatizare.ro. Cât costă serviciile de dezinsecţie?

Atunci când vorbim de eradicarea unor dăunători, trebuie să apelăm la specialişti. Aceştia vor estima un preţ în funcţie de gradul de infestare, produsele folosite, condiţiile igienico-sanitare, dimensiunile spaţiilor şi aşa mai departe. Însă este important să acţionezi încă de la primele semne. Nu aştepta prea mult timp, căci gândacii se înmulţesc extrem de repede.

Dacă pentru propriile locuinţe, apelarea la deratizare, dezinsecţie sau dezinfecţie este pur şi simplu facultativă. În cazul companiilor, lucrurile nu stau chiar aşa. Mai precis, conform legislaţiei în vigoare pe teritoriul ţării noastre, la momentul actual, pentru societăţile care au domeniu de activitate alimentaţia publică este obligatoriu că serviciile de dezinsecţie să aibă loc ori de câte ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 1 lună.

Societăţile care au un alt domeniu de activitate, diferit de cel menţionat anterior, sunt obligate să apeleze la o companie autorizată să ofere servicii de dezinsecţie ori de câte ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni.

Însă, revenind la locuinţele individuale, chiar dacă decizia îţi aparţine în totalitate, în cazul în care te confrunţi cu o invazie de dăunători, fie ele insecte ori rozătoare, este important să apelezi la specialişti astfel încât să scapi cât mai repede de problema şi să te asiguri că nimeni nu va avea de suferit în urma acţiunilor de dezinsecţie ori deratizare. Este important să menţionăm că în cazul în care avem de a face cu o invazie de rozătoare (şoareci ori şobolani) acţiunile de care vom avea nevoie se numesc acţiuni de deratizare.

Deratizarea este o acţiune complexă ce presupune implementarea unor măsuri în scopul eradicării rozătoarelor dăunătoare (şoareci, şobolani etc.) care pot fi purtători de boli şi infecţii, dar şi care pot provoca pagube materiale însemnate. Mai precis, deratizarea urmăreşte eliminarea rozătoarelor dintr-un anumit spaţiu, fie el interior său exterior.

Şi pentru că am definit doi dintre ce 3 DDD – în final îţi vom povesti puţin şi despre dezinfecţie. Cu toate că anul trecut a fost unul extrem de greu pentru foarte mulţi dintre noi, fapt ce a fost cauzat de pandemia de coronavirus, unii dintre noi am aflat mai multe informaţii şi despre operaţiunile de dezinfecţie.

Dezinfecţia este un proces de decontaminare, prin operaţiuni de prevenţie şi combatere a unor boli infecţioase, cu scopul de a distruge formele vegetative ale microorganismelor din mediul înconjurător. Astfel încât să nu mai pună în pericol sănătatea oamenilor.

×
x close