Antena 3 CNN Conținut plătit Patru sfaturi de care să ții cont înainte de a-ți face un credit

Patru sfaturi de care să ții cont înainte de a-ți face un credit

bani pexels.com
Informațiile necesare pentru a obține simplu și rapid un împrumut. Sursă foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    05 Iul 2024   •   13:27

Majoritatea românilor au credite fie de la bănci fie de la anumite instituții financiare nebancare și le-au făcut pentru diverse nevoi întrucât nu au reușit să strângă bani pentru satisfacerea acestora.

În ziua de astăzi este destul de dificil să reușești să faci economii întrucât toate prețurile sunt în creștere, iar la final de lună e puțin probabil să poți pune ceva deoparte dacă nu ai un venit substanțial.

Cu siguranță ai planuri și idei mărețe, pentru îndeplinirea cărora însă ai nevoie și de o sumă considerabilă de bani pentru a le transforma în realitate. În ajutorul tău pot veni instituțiile financiare care te pot ajuta cu bani să îți transformi dorințele în realitate.

 Înainte de a face un credit, indiferent de natura lui, ar fi bine să ții cont de sfaturile de mai jos!

Scopul

Atunci când vrei să faci un împrumut este foarte important să stabilești destinația banilor pentru a stabili tipul de credit care e potrivit. Dacă vorbim despre achiziționarea unei locuințe trebuie să știi că există credite special create pentru aceasta nevoie, cum ar fi creditul ipotecar sau programul Prima Casă.

Dacă ai nevoie de un credit rapid, atunci poți alege o instituție financiară nebancară întrucât este foarte posibil să primești bani în aceeași zi în care aplici. Pe creditfix.ro găsești toate informațiile necesare pentru a obține simplu și rapid un împrumut. Dacă  nu vrei să justifici pentru ce anume ai împrumutat bani, atunci un credit de nevoi personale îți oferă suma pe care să o cheltui după bunul plac.

Bugetul

Înainte să te hotărăști să faci un credit este extrem de important să pui în balanță veniturile și cheltuielile lunare. Ia în calcul tot ceea ce cheltui lunar pe alimente, haine, activități de relaxare, vacanțe, revizii, programări medicale. După ce ai scăzut toate acestea din veniturile lunare, îți va rezulta o suma de bani din care tu poți hotărî cât îți permiți să plătești pentru rata. Ulterior, după ce ai stabilit și pentru ce perioada vrei să te îndatorezi, poți stabili suma maximă pe care să o iei astfel încât să nu îți fie afectat stilul de viață.

Istoric

Este foarte important să ai un istoric curat în ceea ce privește plata ratelor, să nu fi întârziat sau chiar să nu fi plătit lunar, conform graficului de rambursare. Dacă ai respectat data scadentă pe creditele pe care le-ai avut în trecut și ai plătit lunar, vei obține un scor mai mare în urma analizei pe care angajații instituțiilor financiare o realizează după cererea ta.

Prevenție

Ca să nu ai surprize neplăcute că nu te vei descurca cu plata ratelor, ar fi bine să faci următorul exercițiu: înainte de a te împrumuta, încearcă lunar să pui deoparte echivalentul ratei pentru a vedea cum te-ai descurca cu suma care îți va rămâne din salariu. Dacă reușești, înseamnă că nu vei avea dificultăți cu plata ratelor la o instituție financiara bancară sau nebancară.

Dacă vrei să te bucuri de un credit și să nu ai dificultăți cu plata ratelor, ține cont de sfaturile de mai sus înainte de a face acest pas!


 

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close