Antena 3 CNN Conținut plătit Patru afectiuni cu care te poți confrunta dacă nu ai o igienă dentară corectă

Patru afectiuni cu care te poți confrunta dacă nu ai o igienă dentară corectă

Igiena orală reprezintă primul pas în obținerea unei danturi sănătoase și frumoase. Din acest motiv, este foarte important să acorzi o deosebită atenție acestui aspect și să te asiguri că respecți zilnic această rutină de îngrijire.

doctori stomatologi
doctori stomatologi Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    16 Aug 2021   •   12:21

Sănătatea dinților poate fi menținută prin periaj, folosirea aței dentare și clătirea cavității bucale cu apă de gură. Lipsa acestui procedeu de îngrijire și nerespectarea tuturor pașilor poate cauza diferite afecțiuni.

Astăzi am selectat patru dintre ele, cele mai întâlnite și cele care apar din cauza unei igiene orale deficitare.

Stomatita aftoasă

Stomatita aftoasă este o afecțiune care se manifestă sub diferite forme. Aceasta are simptome precum apariția unor afte bucale. Oamenii care se confruntă cu această problemă sunt în general copii, dar se poate manifesta și la adulți sau persoane vârstnice.

Gingivita

Gingivita este o problemă dentară care apare des și se manifestă prin inflamarea gingiilor. Consumul alimentelor determină, în mod inevitabil, apariția resturilor alimentare. În contact cu bacteriile prezente în mod obișnuit în cavitatea bucală acestea pot cauza formarea plăcii bacteriene. Așadar, igiena orală este extrem de importantă.

Atunci când dinții nu sunt periați cu regularitate și în mod corespunzător, iar igiena orală este ignorată, țesutul gingival se poate irita. Gingivita este o afecțiune ușoară, însă reprezintă etapa de început a altor probleme mult mai grave.

Parodontoza

Parodontoza este o altă afecțiune cauzată de o igienă orală precară. Important de știut este că această afecțiunea ocupă locul șase printre cele mai răspândite boli dentare. De asemenea, lăsată netratată, parodontoza poate cauza pierderea definitivă a dinților.

Printre numeroasele cauze care pot duce la apariția acestei boli este placa bacteriană. Atunci când nu este îndepărtată zilnic, placa bacteriană afectează țesutul gingival, iar odată cu trecerea timpului poate duce la pierderea dinților.

Sensibilitatea dentară

Sensibilitatea dentară este o afectiune cu care se confruntă mulți oameni. Aceasta se manifestă prin disconfortul sau durerile resimțite la consumul dulciurilor, înghețatei, băuturilor reci sau fierbinți ori prin dureri ale dinților la aer rece. De asemenea, sensibilitatea dentară poate apărea și în timpul periajului sau atunci când folosești ața dentară. Cauzele apariției sunt periajul incorect,igiena orală deficitară, eroziunea dinților sau retragerea gingiilor.

Toate problemele dentare își găsesc rezolvarea în clinica stomatologica Impladent. Fie că faci un simplu detartraj, îți pui fațete dentare sau apelezi la un tratament mai complex, datorită tehnologiei moderne lucrurile sunt mult mai simplificate. Astfel, astăzi poți merge la medicul stomatolog unde vei găsi servicii de calitate, fără durere.

×
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close