Antena 3 CNN Conținut plătit Obține jobul la care visezi: ce greșeli să eviți la interviul de angajare

Obține jobul la care visezi: ce greșeli să eviți la interviul de angajare

Există numeroase articole și tutoriale care te învață ce să faci și cum să te porți la un interviu de angajare. Mai puțin se vorbește, însă, despre ce să NU faci și care ar fi semnele care trădează un candidat nepotrivit.

obtine jobul la care visezi ce greseli sa eviti la interviul de angajare
Obține jobul la care visezi: ce greșeli să eviți la interviul de angajare
de Georgiana Adam    |    26 Sep 2022   •   16:01

Deși ne-ar plăcea să știm ce nu a mers bine după un interviu de angajare pe care l-am picat, puțini angajatori oferă un feedback în acest sens. De aceea e important să anticipezi eventualele greșeli și să eviți:

  1. Să nu-ți faci „tema de acasă”. Asta ar însemna să nu cunoști compania, specificul jobului menționat în anunț - e o gafă majoră, mai ales când e atât de simplu să faci un search pe Google ca să afli informațiile de bază.

  2. Să aduci vorba de bani și concediu prea devreme. Remunerarea, ca și orele de odihnă și concediu, sunt esențiale la un job și trebuie neapărat discutate, dar banii și concediul nu trebuie să acapereze întreaga discuție.

  3. Să manifești apatie sau plictiseală. Sigur, nu toată lumea exprimă la fel de vizibil entuziasmul, dar nici cealaltă extremă nu e bună. Un job nou o e etapă importantă în viața de adult, care trezește multe emoții diverse, de aceea apatia e egală cu dezinteresul.

  4. Să bârfești joburile și angajatorii precedenți. Probabil, cea mai mare gafă posibilă. Angajatorul se va gândi, cel mai probabil, că ai putea discuta despre compania sa la fel cum discuți despre foștii angajatori. Ce faci dacă într-adevăr au existat tensiuni și ai fost nedreptățit? Încerci să discuți despre asta cât mai tacticos cu putință și, mai ales, fără a arăta cu degetul.

  5. Să întârzii. Un interviu de angajare e, cum se zice, a big deal, și merită să depui efortul de a te pregăti și a-ți face timp anume pentru această ocazie. Interesant e că unii angajatori spun că nici să vii prea devreme nu e bine: cu 5 minute mai devreme e ok, dar nu cu 20-30 de minute, creând ideea că nu ai altceva de făcut și nu ți-ai gestionat timpul corect.

Sperăm că aceste informații vor ajuta candidații la joburi să se simtă mai pregătiți pentru un interviu. Iar dacă abia ești la etapa căutării unui job, îți recomandăm să îl cauți pe platforma delucru.md. Aici găsești anunțuri verificate și clasificate pentru a eficientiza procesul de căutare: locuri de muncă după categorii, locuri de muncă după profesii, sau locuri de muncă după orașe.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close