Totodată aceste unelte cresc calitatea lucrărilor şi contribuie la creșterea randamentului. Pentru că sunt echipamente importante ne-am propus să le cunoaștem mai bine, aşa că vorbim despre unde pot fi utilizate aceste nivele laser, care sunt avantajele lor dar şi câte tipuri de nivele sunt disponibile în magazinele de specialitate.
Nivele laser - cui sunt recomandate?
Calitatea este o constantă importantă pe care pun preț tot mai mulți dintre consumatori. Așa se întâmplă şi în construcții şi amenajări interioare. Rolul acestor dispozitive este de a evidenţia liniile orizontale şi verticale ce permit alinierea obiectelor, măsurarea distanțelor dar şi alinierea planurilor.
Aceste echipamente profesionale sunt alternativele uneltelor tradiționale, sunt ușor de folosit şi cu ele lucrările realizate sunt superioare calitativ. Dispozitivele sunt indispensabile pe șantiere, însă datorită eficienței ridicate sunt utilizate şi de companiile care se ocupă de amenajări interioare sau de lucrătorii independenți. Sunt folosite pentru nivelarea pereților, măsurarea distanțelor dar şi pentru lucrări de demolare (îndepărtare pereţi). Nivelele laser sunt utilizate şi de tâmplarii şi atelierele care realizează mobilă la comandă, cu aceste echipamente realizându-se măsurători milimetrice, esențiale la realizarea unor lucrări de înaltă calitate.
Avantajele unor nivel laser
Ca şi în alte domenii şi în construcţii sau amenajări interioare precizia este un detaliu cheie, care contribuie la eficientizarea timpului de lucru şi creșterea calității. Informațiile sunt obţinute rapid şi precis.
Performanța ridicată este un alt detaliu apreciat, de utilizatorii casnici şi industriali. Trebuie precizat că astfel de unelte ajută la nivelarea fină a podelelor şi a pereților. Sunt dispozitive valoroase care permit obținerea unei perspective clare asupra tuturor detaliilor. Pereții astfel nivelaţi sunt perfect drepți, dispozitivele reușind să aducă la linie şi pantele mai mici de 4 grade, deci finisajele finale au aspect impecabil.
Tipuri de nivele laser
În funcție de tehnologia de obținere a echilibrului avem nivele laser manuale şi nivele laser automate. În cazul celor manuale utilizatorii găsesc manual poziția de echilibru şi abia apoi se poate utiliza raza laser pentru a se ghida în operațiunea desfășurată. Nivelele autoreglabile au sisteme ce detectează singure starea de echilibru.
Dacă vorbim de numărul de raze, avem nivele cu o rază, cu două raze, sau trei raze. Vorbind de fascicule, avem nivele laser cu 12-16 fascicule ce permit nivelare mai multor planuri concomitent. Nivelele laser pot fi împarțite şi în funcție de lumina laser eliberată. Avem echipamente cu lumină verde şi dispozitive cu lumină roșie.
Fiind echipamente ce pot fi utilizate pe şantiere în exterior, nivele laser sunt realizate din materiale durabile, şi pot fi utilizate convenabil şi confortabil în condiții de praf şi umiditate ridicate. Sunt prevăzute cu baterii rezistente care pot fi înlocuite la finalul ciclului de funcționare.