Antena 3 CNN Conținut plătit Merită sau nu să investești într-un telefon scump

Merită sau nu să investești într-un telefon scump

Este firesc să te întrebi dacă merită sau nu să faci o investiție într-un telefon scump, flag ship și de ultimă generație.

merita sau nu sa investesti intr un telefon scump
Merită sau nu să investești într-un telefon scump
de Georgiana Adam    |    18 Mar 2024   •   16:59

Astăzi, când tehnologia evoluează pe zi ce trece, este normal să îți dorești să ai cel mai recent telefon mobil, cum ar fi un iPhone 15 plus sau poate una iPhone 14 plus, să ai cel mai recent model de laptop, de ceas smart și așa mai departe. Pentru a putea să răspundem la această întrebare, însă, trebuie să ținem cont de câteva criterii pe care le vom detalia în rândurile care urmează pentru că răspunsul nu este atât de simplu.

În primul și în primul rând, tendința fiecăruia dintre noi este să avem parte de tot ce este mai nou și mai bun și nu este nimic greșit în acest sens. Este normal să ne dorim toate aceste lucruri, însă hotărârea trebuie să o luăm analizând, în primul rând, puterea noastră financiară de cumpărare, cât și nevoile pe care respectivul iPhone 15 plus sau orice alt model de telefon ți-ai dori ți le satisface.

Te invităm să explorăm atât argumentele pro, cât și argumentele contra.

Argumentele pro

Vom începe prin a expune câteva argumente pro, cele mai valide fiind cele care urmează.

Calitatea

Este de la sine înțeles că atunci când investești într-un telefon de ultimă generație, cum ar fi iPhone 14 plus sau mai noul 15 Plus, calitatea este cea mai înaltă de pe piață, așa că te poți bucura de un telefon puternic, care rulează excelent și care nu îți va pune niciun fel de problemă, atât în ceea ce privește modul în care se mișcă aplicațiile, cât și calitatea pozelor și a videourilor pe care le vei face. Materialele folosite pentru a produce astfel de telefoane sunt și ele de o calitate superioară, așa că vei avea parte de cea mai bună experiență de utilizare.

Rezistența în timp

Un alt avantaj de care te poți bucura atunci când investești într-un telefon flaghship, cum ar fi cel mai nou Zenfone 11 Ultra, este acela că telefonul va funcționa excelent pe o mare perioadă de timp, așa că dacă investiția inițială ți se pare una mare, ea merită din toate punctele de vedere deoarece nu va trebui să îți iei prea curând un nou telefon pentru că telefonul tău se va descurca excelent și te vei bucura de el pentru o bună perioadă.

Argumentele contra

Ca orice alt produs de pe piață, bineînțeles că și în discuția despre acest subiect există atât argumente pro, cât și argumente contra.

Prețul

Unul dintre cele mai evidente argumente contra este cel al prețului. Este firesc ca atunci când vrei să investești într-un telefon care reprezintă un standard de calitate pe piață, cum ar fi un iPhone 15 plus, să faci o investiție financiară consistentă, însă, așa cum ziceam și mai sus, ea se recuperează pe parcurs. Dacă nu ai această sumă inițială, este de la sine înțeles că e mai greu să iei în considerare o astfel de achiziție. Cu toate acestea, ia în calcul toate avantajele pe care ți le poate aduce un astfel de telefon.

Apariția unor altor modele

Un alt argument contra, în ceea ce privește investiția într-un telefon de ultimă generație, este și acela că aproape în fiecare an producătorii lansează pe piață un alt model de telefon care îl va declasa pe cel anterior deoarece va avea dotări suplimentare și întotdeauna va exista loc de îmbunătățiri. Însă dacă aceasta este îngrijorarea ta, există tot timpul posibilitatea de a vinde vechiul telefon și de a cumpăra cel mai recent model deoarece atunci când investești într-un telefon bun, pretul lui nu scade prea mult după, să zicem, un an de utilizare, iar suma pe care va trebui să o adaugi după vânzarea modelului anterior nu va fi una foarte mare.

Răspunsul, deci, la întrebarea dacă merită sau nu să investești într-un telefon de ultimă generație, este diferit în funcție de nevoile și de resursele tale financiare. Analizează argumentele pro și contra pe care ți le-am prezentat mai sus și ia decizia potrivită pentru tine.

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close