Antena 3 CNN Conținut plătit Lensa.ro: Te poți programa la un consult optometric în cel mai apropiat showroom din București

Lensa.ro: Te poți programa la un consult optometric în cel mai apropiat showroom din București

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 17:07 24 Noi 2022 Modificat la 17:07 24 Noi 2022
lensa consult optometric apropiat showroom bucuresti
Lensa.ro: Te poți programa la un consult optometric în cel mai apropiat showroom din București

De cele mai multe ori, tratamentul constă în corectarea vederii cu ochelari sau lentile de contact. 

De ce să îți faci un consult optometric?

Datorită examinării oculare, mai mult de 50% din problemele de vedere pot fi prevenite, tratate sau evoluția lor poate fi limitată, pentru a nu dezvolta complicații. [1] Accesează Lensa București contact și programează-te la un consult de rutină.

Iată care sunt motivele pentru care este important să faci acest lucru:

  • Dacă este necesar, îți vei corecta vederea cu ajutorul unor ochelari sau lentile de contact, ceea ce va contribui la îmbunătățirea calității vieții;
  • Dacă obișnuiești să porți ochelari de vedere sau lentile de contact, este posibil să ai nevoie de alte dioptrii. De asemenea, nu îți poți schimba ochelarii cu o pereche nouă decât în baza unei prescripții de actualitate;
  • Pentru a evita riscul de căderi la care predispune vederea neclară;
  • Pentru a depista la timp afecțiuni care pot duce la pierderea vederii, precum cataractă, glaucom, degenerare oculară pe fondul vârstei. Dacă optometristul suspectează astfel de afecțiuni, îți va recomanda să mergi la un oftalmolog.

În cazul în care ai copii, controalele regulate ajută la monitorizarea modului în care se dezvoltă ochii lor. Optometristul verifică dacă aceștia sunt predispuși la afecțiuni precum astigmatism, strabism și ambliopie (ochi leneș). 

Care sunt simptomele îngrijorătoare?

Trebuie să mergi cât mai repede la un consult optometric dacă prezinți următoarele simptome [2]:

  • Scăderea calității vederii (vedere slăbită, încețoșare);
  • Lăcrimare sau roșeață;
  • Durere oculară sau disconfort ocular persistent;
  • Leziuni oculare;
  • Prezența unor lumini intermitente, umbre sau flocoane.

În ce constă consultul optometric?

Optometristul îți va adresa o serie de întrebări ce au rol în procesul de diagnosticare sau eliminare a unor riscuri de afecțiuni. Iată ce aspecte sunt relevante pentru acesta:

  • Dacă ai probleme de vedere sau simptome ce pot semnala afecțiuni oculare, ori dacă te-ai confruntat în trecut cu ele sau dacă ai fost diagnosticat cu o altă afecțiune ce poate duce la tulburări de vedere;
  • Dacă porți ochelari de vedere sau lentile de contact și te ajută;
  • Dacă urmezi un tratament medicamentos și/sau ai diverse alergii;
  • Dacă ai suferit intervenție chirurgicală la ochi;
  • Dacă cineva din familia ta se confruntă cu probleme oculare, precum degenerescență maculară, glaucom sau dezlipire de retină. Este important să îi comunici optometristul și dacă cineva din familie a fost diagnosticat cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, boală cardiovasculară sau oricare alte probleme de sănătate ce pot afecta vederea.

După adresarea întrebărilor relevante, optometristul va măsura acuitatea vizuală pentru a identifica dacă ai nevoie să porți ochelari sau lentile de contact, pentru corectarea vederii.

Apoi, va măsura presiunea oculară. Pentru a face acest lucru, va pune picături în ochi, ce au rolul de a dilata pupilele. Când dilatarea are loc, va folosi dispozitive cu lumini pentru a observa interiorul ocular si fundul ochilor.

Ai grijă de sănătatea ta și mergi regulat la consult optometric! Acest lucru este benefic și în cazul în care nu ai mai avut vreodată probleme de vedere, deoarece te poți asigura că totul este în regulă. În unele situații, pot fi descoperite afecțiuni oculare în stadiul incipient, când sunt cele mai crescute șanse pentru a fi remediate.

Surse de informare:

  1. “Importance of Getting Eyes Tested.” Nidirect, 21 Sept. 2022, www.nidirect.gov.uk/news/importance-getting-eyes-tested, accesat la data de 22 noiembrie 2022;
  2. “Keep an Eye on Your Vision Health.” Centers for Disease Control and Prevention, Centers for Disease Control and Prevention, 1 Oct. 2020, www.cdc.gov/visionhealth/resources/features/keep-eye-on-vision-health.html, accesat la data de 22 noiembrie 2022.
×
Etichete: advertorial
x close