Antena 3 CNN Conținut plătit Îngrijirea pielii sensibile în timpul iernii: beneficiile unei rutine personalizate pentru ten și păr

Îngrijirea pielii sensibile în timpul iernii: beneficiile unei rutine personalizate pentru ten și păr

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 16:10 20 Dec 2023 Modificat la 16:10 20 Dec 2023
ingrijirea pielii sensibile in timpul iernii beneficiile unei rutine personalizate pentru ten si par
Îngrijirea pielii sensibile în timpul iernii: beneficiile unei rutine personalizate pentru ten și păr

Descoperă în cele ce urmează care sunt obiceiurile și ingredientele pe care trebuie să mizezi pentru a-ți îngriji pielea sensibilă în sezonul rece.

Curățarea delicată

Rutina de îngrijire a pielii sensibile trebuie să fie adaptată variațiilor climatice, ca să poți să asiguri o protecție adecvată și să menții vitalitatea tenului și a scalpului. Pentru etapa de curățare a tenului optează pentru produse cu textură lejeră, hipoalergenice, care nu conțin sulfați sau parfumuri, alcool ori uleiuri esențiale, pentru a reduce riscul de iritații. Produsele de curățare, care pot fi ape micelare, un lapte sau uleiuri demachiante, trebuie să nu afecteze pH-ul pielii și nici filmul hidrolipidic și să conțină compuși hidratanți, calmanți și hrănitori, care să protejeze bariera cutanată. 

Hidratarea profundă

Cremele hidratante joacă un rol crucial în menținerea elasticității pielii în timpul iernii. Mizează pe ingrediente hidratante precum acidul hialuronic, glicerina și uleiurile hrănitoare, de exemplu, cel de argan ori de migdale dulci.

Dimineața, este recomandat să folosești o cremă hidratantă care să ofere și protecție solară. Omisă de multe persoane, din cauza percepției că intensitatea soarelui este mai mică în timpul iernii, protecția solară este necesară, de fapt, pe tot parcursul anului.

Utilizarea protecției solare în timpul iernii poate ajuta la evitarea sau limitarea daunelor cauzate de radiațiile ultraviolete, fie că vorbim despre petele pigmentare, îmbătrânire prematură ori creșterea riscului de cancer de piele. Folosește zilnic o cremă de protecție solară cu SPF de minimum 30, pe care să o aplici pe zonele expuse, precum fața, mâinile și gâtul.

Serumurile sunt produse de îngrijire a pielii concentrate în ingrediente active care pot oferi hidratare, nutriție și protecție. Pe timpul iernii, serumurile sunt aliații pielii sensibile. Serumul poate să ajute la gestionarea unor probleme specifice, precum îmbătrânirea, deshidratarea accentuată sau imperfecțiunile. Optează pentru produsele care conțin acid hialuronic, aloe vera și glicerină, pentru un plus de hidratare, vitamina E, pentru că aceasta este un antioxidant puternic ce protejează pielea de radicalii liberi, și niacinamidă (vitamina B3), care calmează iritațiile cutanate și reduce roșeața. 

Tratamente hrănitoare pentru scalpul uscat

Alege șampoane hidratante cu acțiune blândă, care nu conțin sulfați, pentru a curăța scalpul sensibil. Pe timpul iernii, spălarea frecventă a părului poate contribui la iritarea scalpului. Este recomandat să folosești un sampon uscat între spălări, pentru a elimina excesul de sebum, fără a afecta nivelul de hidratare al scalpului.

De asemenea, dacă ai scalpul sensibil, este recomandat să folosești după spălare un balsam foarte hidratant, care să conțină ingrediente precum mușețel, bisabolol sau extract de ovăz, utile pentru calmarea iritațiilor, inflamațiilor și mâncărimii.

Aplică tratamente capilare intensive o dată pe săptămână, pentru a hrăni scalpul și părul în profunzime. Măștile care conțin ulei de argan, de jojoba, unt de shea ori de cocos, aloe vera și cheratină sunt excelente pentru a restabili vitalitatea părului și a scalpului.

Hidratare din interior

Nu uita să te hidratezi adecvat, pentru a susține sănătatea pielii și a părului din interior. Iarna, temperaturile mai scăzute duc la reducerea transpirației, iar multe persoane nu mai simt atât de mult nevoia de a se hidrata. În plus, aerul mai uscat din locuințe poate să determine evaporarea apei din piele, fără ca acest fenomen să declanșeze neapărat o senzație imediată de sete. Consumă minimum 1,5 litri de apă pe zi, chiar dacă nu îți este sete. Poți compensa deshidratarea consumând și fructe și legume care conțin multă apă, precum și supe și ciorbe. Poți completa aportul de lichide și cu limonadă fără zahăr și ceaiuri, ca cele de mușețel ori de mentă. 

Alegerea unei rutine de îngrijire personalizate pentru pielea sensibilă este o metodă de gestionare proactivă care poate garanta o sănătate optimă a tenului și scalpului. O rutină personalizată este o necesitate pentru a menține frumusețea naturală și sănătatea pielii și a părului tău pe termen lung. 

×
Etichete: advertorial
x close