Antena 3 CNN Conținut plătit Îngrijire personalizată pentru fiecare tip de ten: Ce să cumperi de Black Friday pentru tenul tău

Îngrijire personalizată pentru fiecare tip de ten: Ce să cumperi de Black Friday pentru tenul tău

Alegerea produselor de îngrijire potrivite pentru tipul tău de ten este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. În funcție de nevoile tenului tău, fie că este gras, uscat, mixt sau sensibil, există o rutină adaptată pentru a te ajuta s
Alegerea produselor de îngrijire potrivite pentru tipul tău de ten este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. FOTO: Shutterstock
de I.D.    |    18 Oct 2024   •   12:08

Alegerea produselor de îngrijire potrivite pentru tipul tău de ten este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. În funcție de nevoile tenului tău, fie că este gras, uscat, mixt sau sensibil, există o rutină adaptată pentru a te ajuta să obții cele mai bune rezultate. Când vine vorba de o rutină de skincare completă și corectă, promoțiile de Black Friday îți oferă ocazia perfectă pentru a achiziționa produsele necesare la prețuri accesibile. Așadar, în acest articol vei descoperi câteva recomandări specifice fiecărui tip de ten.

Iată cum să îți personalizezi rutina de îngrijire în funcție de tipul tău de ten și ce produse să cauți

1. Ten gras și predispus la acnee

Acest tip de ten se manifestă prin exces de sebum, pori dilatați și o predispoziție către acnee, de aceea este important să folosești produse care reglează sebumul, curăță în profunzime și previn imperfecțiunile. Așadar, o rutină utilă ar trebui să conțină, în primul rând, o spumă sau un gel de curățare eficient, care elimină sebumul fără a usca pielea și un toner cu efecte exfoliante ușoare pentru a te ajuta la menținerea porilor curați. Mai mult, trebuie să incluzi atât un serum special formulat pentru a controla sebumul și a preveni coșurile, cât și o cremă de față ușoară, pe bază de gel, pentru a hidrata fără a încărca pielea. În final, zona ochilor are nevoie de o cremă ușoară, care să ofere hidratare fără a lăsa un aspect lucios, contribuind astfel la o rutină ideală pentru tenul gras. De asemenea, pentru a profita la maximum de prețuri avantajoase și a-ți completa rutina de skincare, nu uita să consulți reducerile de Black Friday 2024 pe miglo.ro, site unde vei găsi o gamă variată de produse coreene naturale.

2. Ten uscat și deshidratat

Acesta este caracterizat de o senzație aspră, fragilă și lipsită de strălucire, necesitând produse intens hidratante și hrănitoare pentru a restabili umiditatea pielii. Rutina ideală pentru acest tip de ten începe cu un gel/spumă de curățare blândă, care elimină impuritățile fără a îndepărta uleiurile naturale. Ulterior, un toner hidratant te va ajuta la reechilibrarea și pregătirea pielii pentru următorii pași, iar un serum bogat în ingrediente precum acidul hialuronic îți va reține umiditatea și va combate deshidratarea. În plus, crema de față trebuie să fie profund hidratantă, pentru a hrăni pielea și a o proteja de factorii externi, iar crema de ochi trebuie să fie nutritivă pentru a preveni apariția liniilor fine cauzate de uscarea zonei delicate din jurul ochilor.

3. Ten mixt

Tenul mixt prezintă zone grase, în special în zona T (frunte, nas, bărbie) și zone uscate pe restul feței, necesitând o rutină care să echilibreze aceste diferențe și să ofere hidratare fără a suprasolicita zonele grase. În acest sens, ai nevoie de produse precum o spumă/gel de curățare care să controleze sebumul în zona T, fără a usca excesiv restul feței și un toner ușor pentru a hidrata zonele uscate și a echilibra sebumul în cele grase. De asemenea, un serum care hidratează pielea și reglează producția de sebum este esențial, iar cremele de față și de ochi trebuie să fie lejere, dar suficient de hidratante pentru a menține echilibrul între aceste zone diferite. Mai mult decât atât, dacă ești pasionată de produsele de skincare coreene, trebuie neapărat să arunci o privire peste ofertele disponibile în perioada 1-17 noiembrie pe Miglo. Acestea vor cuprinde o multitudine de categorii de produse, cu reduceri de până la 35%. Astfel, poți alege serumuri, creme de față și de ochi, tonere sau produse de curățare la prețuri avantajoase. 

4. Ten sensibil

Acest tip de ten este predispus la roșeață, iritații și mâncărimi din cauza schimbărilor de mediu sau a anumitor ingrediente din produsele cosmetice, motiv pentru care este important să folosești produse blânde, fără parfum și iritanți, care să calmeze și să îți protejeze pielea. Așadar, pentru acest ten sunt recomandate spumele/gelurile de curățare delicate, special formulate pentru a nu irita pielea. În plus, optează pentru serumuri și tonere cu efect calmant, care întăresc bariera naturală a pielii și reduc inflamațiile. Pentru a completa rutina, folosește o cremă de față hidratantă și reparatoare și una pentru ochi cu efect calmant, care să nu provoace iritații.

În concluzie, indiferent de tipul de ten, Vinerea Neagră este momentul ideal pentru a achiziționa produse coreene de îngrijire la prețuri avantajoase. Așadar, fă o listă cu articolele esențiale și urmărește reducerile din timp. Astfel, cu o rutină personalizată și cu produsele potrivite, te vei putea bucura de un ten sănătos și radiant pe termen lung!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
x close