Antena 3 CNN Conținut plătit Ghid complet pentru curățarea tenului gras

Ghid complet pentru curățarea tenului gras

Tenul gras este o condi?ie a pielii caracterizat? prin produc?ia excesiv? de sebum, un ulei natural produs de glandele sebacee. Aceasta poate determina pielea s? aib? un aspect lucios sau uleios ?i poate duce la apari?ia de pori dilata?i ?i acnee. 
Tenul gras este o condiție a pielii caracterizată prin producția excesivă de sebum. FOTO: Freepik.com
de I.D.    |    07 Oct 2024   •   15:33

Te confrunți cu probleme precum ten cu acnee, pori dilatați și luciu inestetic la nivelul feței? Trebuie să știi că această condiție a pielii este specifică perioadei de adolescență, dar poate să apară într-un procent destul de semnificativ și la persoanele adulte. 

În articolul de mai jos vei descoperi un ghid care îți va oferi soluții pentru gestionarea tenului gras. Îți vom arăta semnele și simptomele pe care trebuie să le urmărești și îți vom prezenta un regim de curățare eficient, care te va ajuta să ții sub control acneea. Te așteptăm în călătoria către o piele mai sănătoasă și mai frumoasă! 

Cum ştii dacă ai un ten gras? Semne şi simptome

Tenul gras este o condiție a pielii caracterizată prin producția excesivă de sebum, un ulei natural produs de glandele sebacee. Aceasta poate determina pielea să aibă un aspect lucios sau uleios și poate duce la apariția de pori dilatați și acnee. 

Totodată, tenul gras se remarcă prin predispoziția de a dezvolta probleme precum puncte negre sau coșuri. Excesul de sebum poate bloca porii, creând astfel un mediu propice pentru bacterii. Acestea pot cauza inflamații și infecții, ceea ce duce la apariția coșurilor sau a punctelor negre. 

Este important să acorzi o atenție deosebită îngrijirii și să folosești produse special concepute pentru a ține sub control erupțiile cutanate sau alte probleme cu care se confruntă tenul tău. Loțiunile și gelurile de curățare a tenului de la Avon au în componență ingrediente care îndepărtează excesul de sebum și impuritățile, fiind adevăratele arme secrete ce pot oferi pielii un aspect uniform, fără pete! 

Cauze ale apariţiei simptomelor specifice tenului gras

Tenul cu aspect gras poate fi în mare parte determinat de genetică, dar poate fi, de asemenea, influențat de schimbările hormonale, în special în timpul pubertății sau al sarcinii.

Alți factori de risc includ dietele bogate în grăsimi, stresul, utilizarea de cosmetice nepotrivite. Produsele de îngrijire care conțin ulei sau care sunt prea dure pentru piele pot agrava problemele existente, cum ar fi acnee sau strălucirea excesivă a pielii. 

Dacă observi o strălucire uleioasă a pielii sau tendința de a dezvolta acnee, este posibil să ai un ten gras. Iată ce regim de curățare și îngrijire este adecvat în cazul tenului tău. 

Ghid pentru curăţarea tenului gras

· curățarea tenului gras  

Curățarea tenului gras reprezintă primul pas în îngrijire. Pentru aceasta, folosește produse special concepute, de exemplu, un gel sau o spumă de curățare cu textură lejeră. Acestea conțin ingrediente cu rol activ în reglarea producției de sebum, cum sunt acid salicilic, niacinamidă sau argilă verde. În plus, au proprietăți matifiante și contribuie la reducerea aspectului mărit al porilor, fără a usca sau a irita tenul. Începe curățarea tenului folosind un astfel de demachiant delicat, apoi clătește fața cu apă călduță. 

· hidratează adecvat tenul  

Deși poate părea contra-intuitiv, lipsa hidratării poate determina pielea să producă și mai mult sebum, pentru a compensa. Așadar, după curățare, aplică un toner și o cremă hidratantă de tip oil-free sau non-comedogenică, deoarece acestea furnizează hidratarea necesară fără a bloca porii sau a îngrășa tenul. 

· exfoliază regulat tenul   

Exfolierea este un alt pas fundamental în îngrijire, deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii și la prevenirea blocării porilor. Pentru exfoliere poți folosi produse care conțin acid salicilic sau glicolic, sau scrub-uri cu particule fine. Recomandările de frecvență pentru exfoliere variază în funcție de sensibilitatea pielii, dar în general, aceasta ar trebui realizată de 1-2 ori pe săptămână. Acest pas va completa rutina ta de curățare și îngrijire. 

Nu uita de hidratare și o dietă adecvată, care să conțină alimente bogate în vitamine și minerale, deoarece acestea te vor ajuta să păstrezi un aspect echilibrat al tenului. Evită alimentele grase sau pe cele cu un conținut ridicat de zaharuri, care pot crește producția de sebum. Fă-ți un obicei din curățarea zilnică, exfolierea săptămânală și aplicarea unei creme hidratante adecvate, pentru a te bucura mereu de un ten cu aspect sănătos! 

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close