Antena 3 CNN Conținut plătit Gama și varietatea modelelor de display

Gama și varietatea modelelor de display

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 11:19 19 Apr 2023 Modificat la 11:19 19 Apr 2023
New Project (2)
Gama și varietatea modelelor de display

Atunci când apare o problemă hardware, de software sau la ecran, activitățile tale pot fi întrerupte, de aceea este important să ai întotdeauna un telefon funcțional, de nădejde.

Indiferent dacă ești în căutarea unui telefon nou sau ai nevoie de un display pentru smartphone-ul pe care-l ai, iată ce tipuri de ecrane există, ce game și modele și cum le diferențiezi pe acestea în funcție de nevoile tale.

Brandul telefonului

Un criteriu esențial atunci când vrei să achiziționezi un display nou este brandul telefonului în sine. De exemplu, un display pentru Huawei nu se va potrivi cu o altă firmă de telefoane: Samsung, OnePlus, Motorola, LG sau iPhone și nici vice-versa.

Modelul telefonului

Nu doar brandul este important atunci când alegi display-ul, ci și modelul de telefon oferit de acesta. De pildă, Huawei oferă publicului colecții versatile de telefoane: Mate series, P series, Nova series etc., fiecare dintre ele având la rândul său mai multe subcategorii. Pentru un Huawei P40 Lite, de exemplu, vei avea nevoie întocmai de un display Huawei P40 Lite.

Tipul de ecran al telefonului

Există, de asemenea, mai multe tehnologii pentru telefoanele mobile, fiecare dintre ele având avantaje și dezavantaje. Display-ul unui telefon cu ecran IPS nu poate fi înlocuit cu un alt tip de ecran deoarece ele nu vor fi compatibile.

  • LCD - sau Liquid Crystal Display, se împarte în ecrane de tip IPS, TFT, Super PLS și Super LCD. Este un display subțire, însă rezistent, foarte bine contrastat și afișează culori apropiate cu cele naturale. Pe de altă parte, ecranele LCD au un consum mare de energie chiar și atunci când luminozitatea smartphone-ului este la minim. 

  • OLED - sau Organic Light Emitting Diode, are mai multe subdiviziuni, fiecare dintre ele cu caracteristici specifice: AMOLED, Super AMOLED și MICROLED. Acest ecran afișează un negru bogat, are rată de împrospătare rapidă, culori vibrante, însă are un afișaj mai slab în lumina directă a soarelui și poate avea o durată mai scurtă de viață, spre deosebire de LCD.

Specificațiile ecranului telefonului tău

Deoarece pe piață există o varietate extraordinară de telefoane mobile, înseamnă că este totodată și un număr extins de modele de display pentru acestea. Dacă vrei să cumperi online și nu ești sigur că dimensiunea este cea potrivită pentru telefonul tău, iată câteva specificații de luat în considerare.

  • Rezoluția ecranului - reprezintă numărul de pixeli ce formează o imagine. Aceasta este exprimată astfel: HD - 1280x720p, Full HD - 1920x1080p, 4K - 3840x2160p etc.

  • Dot density - deși nu este adesea un criteriu menționat în specificațiile tehnice, el influențează claritatea imaginii. Cu cât dot density-ul (sau dpi - dots per inch) este mai mare, cu atât te bucuri de imagini mai clare.

  • Dimensiunea ecranului - dacă nu ai la îndemână specificațiile tehnice ale telefonului, atunci măsoară ecranul pe diagonală, cu ajutorul unei rigle, rulete sau alt instrument. Un inch este egal cu 2.54cm. Majoritatea telefoanelor în trend au între 4 inch și 5,5-6 inch, însă există și dispozitive cu ecran mai mare.

  • Marginile ecranului - majoritatea telefoanelor au ecranul drept, iar marginile dispozitivului sunt realizate din materialul carcasei. Cu toate acestea, unele smartphones au display-ul „edged”, curbat, așa ca este important să ai în vedere acest criteriu. 

Așadar, atunci când vrei să achiziționezi un display nou, trebuie neapărat să ții cont de aceste câteva criterii care te vor ajuta să găsești întocmai modelul potrivit pentru telefonul tău. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de informații suplimentare, contactează o echipă cu experiență în domeniu, precum powerlaptop.ro.

×
Etichete: advertorial
x close