Atenție însă: pentru a le folosi eficient, este important să țineți cont de o serie de aspecte, care vor împiedica buruiana să devină rezistentă la erbicid. În acest articol vă oferim cheile pentru a preveni acest lucru.
Ce este un erbicid total?
Erbicidele totale sunt produse fitosanitare pentru combaterea neselectivă, adică fără discriminare, a buruienilor existente. Aceasta este principala sa diferență față de erbicidele selective, care sunt folosite pentru a combate anumite tipuri de buruieni.
Erbicidul total este de obicei în formă lichidă și este folosit pentru curățarea terenurilor necultivate de specii de buruieni, atât anuale, cât și perene. Când se aplică în zonele cu culturi, trebuie împiedicat să le afecteze. În ceea ce privește doza, aceasta variază în funcție de tipul și mărimea buruienilor care trebuie combătută.
La ce ar trebui să mă uit atunci când cumpăr erbicide totale?
Dacă intenționați să cumpărați un erbicid total, ar trebui să alegeți unul care îndeplinește următoarele cerințe:
1. Că are o bună persistență pe lamă și o suprafață de contact optimă. Acest lucru permite că absorbția erbicidului total să fie maximizată chiar și de buruieni groase, ale căror cuticule nu se udă ușor.
2. Reduce efectul negativ al ionilor precum magneziu sau calciu și este eficient cu apă dură sau murdară, sau pe frunzele prăfuite, fără a fi nevoie să adăugați alte produse.
3. Că are o intrare rapidă în plantă, în mod normal 4 ore, împiedicând spălarea ulterioară din cauza irigațiilor sau ploii.
4. Acesta ajunge rapid la lăstarii, rădăcinile și rizomii plantei pentru a asigura un control rapid și eficient al buruienilor, chiar și în perioadele de secetă.
Când aplicați erbicidul total, ar trebui să aveți în vedere câteva aspecte:Utilizarea agenților de umectare ionici: deși aproape toți îmbunătățesc eficacitatea glifosatului, derivații de amine etoxilați dau de obicei rezultate mai bune decât cei neionici.
Calitatea apei: soluțiile de glifosat mențîn un echilibru complex între componentele lor, care sunt capabile să reacționeze cu ionii din apă în timpul procesului de uscare a micropicăturilor de tratament. Caracteristicile apei care influențează cel mai mult sunt alcalinitatea și duritatea. Cu cât este mai puțin alcalin și dur, adică cu un pH neutru-acid, cu atât erbicidul vă fi mai eficient, conform pets point.
Doza adecvată și volumul corect de apă: contrar a ceea ce pare, glifosatul este mai activ la volume mici de aplicare, iar diferențele de concentrație de doza dispar la 20 de minute după aplicarea produsului. Aceasta deoarece adjuvanții sunt mai concentrați în volume mici (<400 L/ha), ceea ce favorizează pătrunderea glifosatului.
Utilizați în mod responsabil erbicidul total. Pe scurt, erbicidele totale sunt un instrument bun pentru fermieri, dar trebuie folosite cu responsabilitate, ținând cont de tot ce v-am explicat, pentru a evita apariția rezistenței.