Antena 3 CNN Conținut plătit Diferența dintre un credit bancar și unul nebancar

Diferența dintre un credit bancar și unul nebancar

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 15:59 29 Noi 2023 Modificat la 15:59 29 Noi 2023
diferenta dintre un credit bancar si unul nebancar
Diferența dintre un credit bancar și unul nebancar Sursa foto: Shutterstok.com

Acest lucru te va ajuta să decizi care este cea mai avantajoasă variantă pentru tine. Dacă până acum nu ai mai întâlnit noțiunea de credit nebancar, aici ai mai multe detalii despre cum funcționează. În acest articol îți vom spune care sunt principalele diferențe dintre cele două opțiuni de creditare.

  1. Documentele necesare

Atunci când alegi varianta unui credit bancar, trebuie să mergi la bancă pentru a depune documentația, iar aici vorbim despre: act de identitate, cerere de creditare, dovada de venit, acte care să ateste aportul propriu (avans), actele de proprietate asupra bunurilor oferite ca și garanție pentru credit (în cazul celor ipotecare) sau alte documente după caz. În schimb, creditele nebancare pot fi accesate, de regulă, doar cu buletinul.

  1. Suma pe care o poți obține

Suma maximă pe care o poți obține variază de la IFN la IFN. În principiu, sumele maxime sunt între 3000 și 10.000 de lei. Dacă ai nevoie de sume mai mari, probabil va fi nevoie să apelezi la un credit bancar. În schimb, pentru sume mai mici de care ai nevoie rapid, este mai simplu să mergi pe varianta unui IFN.

  1. Timpul de rambursare

În cazul creditelor nebancare, unele instituții oferă posibilitatea de rambursare anticipată, ceea ce reprezintă un avantaj major. Astfel, dacă ai strâns deja suma pe care trebuie să o restitui, o poți înapoia atunci când dispui de ea, fără să mai fie nevoie să plătești rate lunare pe parcursul a mulți ani.

  1. Timpul în care primești banii

Având în vedere că IFN-urile îți pot vira banii chiar și în decurs de o zi, în cazul unei urgențe, acest aspect va cântări cel mai mult atunci când încerci să alegi între un credit bancar și unul nebancar. Timpul este esențial în astfel de situații, însă băncile nu îți pot acorda împrumuturi atât de rapid din cauza procedurilor standard pe care le au pentru aprobarea creditelor.

Reține că, indiferent ce tip de credit ai alege, este important să mergi pe varianta unui împrumut doar atunci când chiar ai nevoie. De asemenea, sunt câteva aspecte la care trebuie să te gândești înainte. Potrivit The Economic Times, nu trebuie să te îndatorezi cu sume mai mari decât știi că poți restitui și nici pe perioade foarte îndelungate. Acest sfat te va ajuta și să eviți acumularea dobânzilor pe parcursul anilor. Alege un credit fără rate fixe pentru a-l putea plăti cât mai rapid.

×
Etichete: advertorial
x close