Antena 3 CNN Conținut plătit De ce să faci trecerea la anvelope reconstruite? Ce beneficii poți obține

De ce să faci trecerea la anvelope reconstruite? Ce beneficii poți obține

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 11:04 12 Ian 2023 Modificat la 11:04 12 Ian 2023
de ce sa faci trecerea la anvelope reconstruite ce beneficii poti obtine
De ce să faci trecerea la anvelope reconstruite? Ce beneficii poți obține

​Însă motorul este doar o parte a mașinii. O altă componentă majoră care necesită înlocuire periodică este anvelopa. Producătorii de anvelope apelează la mai multe metode pentru a fabrica anvelope ecologice și pentru a contribui astfel la salvarea mediului.

Cum sunt fabricate anvelopele eco?

Prima componentă cheie a unei anvelope ecologice este materia primă utilizată. Producătorii de anvelope încearcă să înlocuiască cauciucul convențional cu un amestec sintetic, care încorporează adesea siliciu. Pe de o parte, siliciul poate înlocui cauciucul din benzile de rulare, dar totodată contribuie la performanța vehiculului. Pentru ca o anvelopă să fie considerată ecologică, modalitatea sa de fabricare este foarte importantă, de la benzile de rulare și până la pereții laterali. Construcția mai rigidă a peretului lateral reduce căldura generată de anvelopă, ceea ce contribuie la longevitatea anvelopei.

Pe lângă cauciuc, producătorii caută și alte modalități prin care pot reduce cantitatea de petrol utilizată la fabricarea unei anvelope. Între 20 și 40 de litri de ulei din petrol sunt utilizați pentru a fabrica o singură anvelopă, așa că industria auto încearcă să reducă sau să elimine această cantitate uriașă.

De mai bine de 25 de ani, Radburg colectează si selecteaza anvelopele cu structura intacta pe care le reconstruiește cu materii prima de inalta calitate, oferind astfel un preț mult mai mic în comparație cu alte anvelope de pe piață. Un alt motiv care îi determină pe producătorii de anvelope să renunțe treptat la fabricarea anvelopelor obișnuite are legătură cu cauciucul sintetic.

Fabricarea cauciucului sintetic are un mare impact asupra mediului, determinând producătorii să încerce să reducă utilizarea cauciucului sintetic la jumătate. Ca umplutură pentru benzile de rulare, producătorii apelează la tot felul de înlocuitori, siliciul fiind din ce în ce mai răspândit.

De asemenea, producătorii de anvelope încep să folosească mai multe materiale sustenabile, derivate din plante, ca înlocuitori pentru o varietate de componente ale anvelopelor. Uleiul de floarea soarelui înlocuiește petrolul, iar latexul natural înlocuiește cauciucul. Chiar și uleiul derivat din cojile de portocală este folosit în locul unor substanțe chimice foarte toxice.

Anvelopele eco reduc rezistența la rulare

Siliciul din compoziția anvelopelor eco reduc rezistența la rulare sau pierderea de energie pe măsură ce anvelopa se deformează. Conservarea energiei crește și eficiența combustibilului. Rezistența la rulare reprezintă 10-15% din consumul de combustibil. Un alt beneficiu se referă la reducerea emisiilor de CO2. Foarte important este și să vă mențineți anvelopele umflate cât mai aproape de nivelul de umflare recomandat pentru a economisi astfel combustibil.

În cele din urmă, producătorii de anvelope eco reduc utilizarea materialelor nocive pentru mediu, reducând în același timp rezistența la rulare, crescând astfel si eficiența combustibilului. Ca urmare a consumului mai mic de combustibil, emisiile de CO2 sunt de asemenea reduse, iar vehiculele devin din ce în ce mai ecologice. Anvelopele eco nu se uzează la fel de rapid, prezintă durabilitate și longevitate extinse, ceea ce înseamnă că va trebui să înlocuiești mai rar anvelopele.

×
Etichete: advertorial
x close