Antena 3 CNN Conținut plătit De ce cafeaua boabe este mai bună decât cafeaua pudră

De ce cafeaua boabe este mai bună decât cafeaua pudră

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:22 01 Mar 2023 Modificat la 16:23 01 Mar 2023
de ce cafeaua boabe este mai buna decat cafeaua pudra
De ce cafeaua boabe este mai bună decât cafeaua pudră

Astfel, consumul de cafea boabe a înregistrat o creștere cu până la 30% în ultimele 12 luni.

Însă care sunt avantajele oferite de consumul de cafea boabe?

Numeroase sunt persoanele care au trecut de la cafeaua măcinată la capsule de cafea, renunțând la aparatul de cafea cu filtru pentru a-și cumpăra un aparat cu capsule. Însă, capsulele individuale din aluminiu, datorită aspectului lor ultra poluant au tendința de a descuraja din ce în ce mai tare consumatorii care preferă o cale mai ecologica. Drept urmare, piața capsulelor de cafea a cunoscut o creștere de doar 5,6% în ultimele luni, de șase ori mai puțin decât cafeaua boabe.

Însă nu doar consumul mai verde a contribuit la explozia consumului de cafea boabe, ci și atracția calității. Aspectul netransformat și artizanal al boabelor de cafea măcinate pe loc reprezintă un plus pentru consumatorii de produse premium. Astfel, boabele de cafea sunt de cele mai multe ori achiziționate de la prăjitorii locali și beneficiază de o așa-numită prăjire la comandă, departe de prăjirea industrială în cantități imense, realizată de marii actori de pe piață.

Și asta face o mare diferență! Calitatea boabelor descoperite de artizani își poate exprima astfel toată bogăția repertoriului aromatic, departe de boabele prăjite într-un mod prea mult forțat de marea distribuție pentru a le ascunde defectele și a face economii cu boabe ieftine.

Cafeaua boabe devine astfel, datorită naturii sale de produs brut și netransformat, o valoare în tendința pieței aurului negru.

La aceasta se adaugă argumentul prospețimii, atât de drag fanilor cafelei premium. Într-adevăr, boabele de cafea își păstrează gustul neschimbat și puritatea organoleptică. Odată măcinată, cafeaua se degradează rapid; se estimează că, după măcinare, cafeaua își pierde 60% din aromă în 30 de minute dacă este lăsată în aer liber. Astfel, cu cât măcinarea este mai proaspătă, cu atât aromele sunt mai puternice și mai complexe. Prin urmare, cafeaua este păstrată în boabe până în ultimul moment și măcinată chiar înainte de degustare, pentru a dezvălui toată complexitatea sa aromatică.

×
Etichete: advertorial
x close