Antena 3 CNN Conținut plătit De ce ai nevoie ca să crești calitatea aerului din casa ta

De ce ai nevoie ca să crești calitatea aerului din casa ta

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 16:47 02 Iun 2022 Modificat la 16:47 02 Iun 2022
de ce ai nevoie ca sa cresti calitatea aerului din casa ta
De ce ai nevoie ca să crești calitatea aerului din casa ta

Din fericire, calitatea slabă a aerului poate fi combătută, mai ales dacă urmezi sfaturile de mai jos și alegi produsele potrivite. Iată care sunt acestea! 

Aparat de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat nu doar că va regla temperatura din locuință, ci va fi și capabil să dezumdifice sau să curețe aerul de la interior. Majoritatea produselor din oferta Daikin Romania au filtre incluse care îndepărtează polenul și/sau impuritățile, ajutând astfel la păstrarea unui aer de o calitate înaltă. 

Desigur, pentru o bună funcționare se recomandă curățarea cu regularitate a filtrelor, în conformitate cu instrucțiunile oferite de producător. Pentru acest proces de curățenie sau pentru revizie, nu ezita să apelezi la specialiști! 

Hotă de bucătărie 

Când gătești vei produce nu doar grăsime, ci și fum, umiditate sau mirosuri mai puțin plăcute. Astfel, va fi întotdeauna recomandat să montezi o hotă de bucătărie și să o folosești de fiecare dată când gătești ceva. De preferat este ca aceasta să funcționeze atât pe parcursul perioadei în care gătești, dar și după, până când simți că aerul a fost curățat. 

Pe lângă beneficiile legate de aerul mai curat, și pereții sau dulapurile de bucătărie își vor păstra aspectul mai mult timp. Apropo de hotă, ventilatoarele de aspirație pot fi montate în orice încăpere și pot împiedica astfel dezvoltarea mucegaiului. 

Purificator de aer 

Acest produs are de fapt două funcții. În primul rând va filtra aerul și va reține particulele de praf, mirosurile, părul și alergenii. A doua sa misiune este cea care presupune creșterea ratei de ventilare a aerului. 

Pentru a alege un purificator potrivit pentru locuința ta vei lua în calcul aspecte precum volumul de aer purificat pe oră, certificarea HEPA (legată de gradul de filtrare a particulelor mici), dar și nivelul de zgomot produs de aparat. 

Soluții de curățat naturale 

Decât să cureți aerul, mai bine să încerci să nu-l poluezi cu bună știință. În acest sens îți recomandăm să renunți la soluțiile de curățare tradiționale, cele care pot irita atât căile respiratorii, cât și ochii sau pielea. 

Poți folosi cu încredere produsele bio pentru curățenie, cele care sunt realizate cu ajutorul ingredientelor naturale. Oțetul, bicarbonatul de sodiu sau populara zeamă de lămâie sunt variante deloc nocive și în același timp mult mai ieftine. 

Lumânări din ceară de albine

O altă soluție naturală de purificare a aerului este reprezentată de lumânările din ceara naturală de albine. Acestea prezintă proprietăți de purificare a aerului prin ardere, deoarece eliberează ioni negativi. 

Sunt 100% naturale, cresc calitatea aerului din locuință și pe deasupra au un miros plăcut care te poate binedispune. 

N-ar strica nici să-ți îndrepți atenția către un aspirator performant sau un uscător de rufe! 

×
x close