Antena 3 CNN Conținut plătit De ce accesorii ai nevoie pentru restaurant

De ce accesorii ai nevoie pentru restaurant

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 14:19 11 Iul 2024 Modificat la 14:36 11 Iul 2024
bucatarie pexels.com
Accesorii pentru un restaurant bine echipat. Sursă foto: Pexels.com

Ești pe punctul de a-ți deschide un restaurant, dar îți dorești ca totul să iasă perfect? În mod clar, orice idee de business trebuie evaluată cu atenție înainte de a o pune în aplicare. Însă, în cazul industriei HoReCa fiecare detaliu contează, de la alegerea locației și amenajarea spațiului până la stabilirea meniului.

Printre cele mai importante se numără în mod clar accesoriile, care joacă un rol esențial în crearea atmosferei potrivite și ajută la îmbunătățirea experienței culinare. Alegerea variantelor potrivite poate contribui la definirea stilului restaurantului, la creșterea satisfacției clienților și la sporirea profitabilității afacerii. Totuși, ce presupune mai exact procesul de achiziție, dar și care sunt cele mai recomandate opțiuni? Rămâne să afli în rândurile de mai jos!

Accesorii restaurante

Achiziția unor accesorii mâncare poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă nu știi exact ce să cumperi. Pentru a putea derula cu ușurință toate activitățile nu vei avea nevoie doar de tacâmuri, farfurii sau boluri, ci și de:

  1. Aparate electrocasnice de ultimă generație - Agitația din bucătăria unui restaurant e perfect normală. Se lucrează la foc automat pentru a îndeplini cu profesionalism toate comenzile. Însă, oricât de pricepuți ar fi bucătarii, trebuie să faci ceva pentru a le ușura munca. Așadar, ar trebui să investești în cuptoare, frigidere și roboți de bucătărie industriali, care să reducă timpii de nefuncționare și să îmbunătățească eficiența operațională.
  2. Echipament de protecție - Siguranța personalului tău, dar și a clientelei este esențială. Vei avea nevoie de șorțuri, bonete și mănuși. Înainte de a le cumpăra, asigură-te că sunt fabricate din materiale rezistente și eco-friendly. Țesăturile din bumbac organic sunt recunoscute pentru durabilitatea sporită, dar și pentru flexibilitatea aparte. Angajații trebuie să-și deruleze responsabilitățile cu ușurință, fără a le fi limitată libertatea de mișcare.
  3. Accesorii pentru decor - Folosește fețe de masă și șervețele din materiale delicate, care se spală ușor și care se potrivesc cu decorul restaurantului. Pune accent pe crearea unei atmosfere calde și primitoare. Clienții trebuie să se simtă ca acasă îndată ce pășesc pragul restaurantului. Instalează lumânări, sfeșnice și lampadare cu design original. Alege tablouri și fotografii - e un mod excelent de a personaliza spațiul și de a adăuga un plus de intimitate.
  4. Caserole și cutii pentru depozitare - Dacă în restaurant există un flux constant de clienți, organizarea este esențială, mai ales în bucătărie. Mâncarea trebuie depozitată în condiții de siguranță și igienă. Așadar, cutiile și caserolele sunt mai mult decât necesare. Pe lângă faptul că asigură păstrarea optimă a alimentelor, conferă spațiului o notă fresh și elegantă. Opțiunile din oțel inoxidabil sunt cele mai recomandate.
  5. Set de accesorii bucătărie - Există seturi special concepute pentru lucrul în bucătărie. Ai la dispoziție atât râșnițe și cuttere pentru pizza, cât și sticle pentru ulei și oțet. Trebuie să ai în vedere etapele de lucru, dar și eventualele posibilități de extindere a afacerii. Cel mai bine e să fii pregătit dinainte - clienții nu au timp să aștepte prea mult și își doresc să fie serviți impecabili.

Cum alegi accesoriile potrivite

Investiția pe care urmează să o faci este foarte importantă. Chiar dacă pentru mulți sunt doar simple accesorii, pot influența drastic succesul restaurantului și implicit vânzările. Dacă nu vrei să dai greș și să te bucuri în același timp de optimizarea etapelor de lucru, trebuie să iei în considerare câțiva factori. Iată care sunt aspectele care te pot ajuta să iei decizia potrivită:

  1. Evaluează tipul de bucătărie și stilul restaurantului - Totul trebuie să fie în armonie cu designul pentru că va da senzația de continuitate. Spre exemplu, în cazul unui restaurant cu specific românesc, alege accesorii care reflectă cultura și tradițiile locale. Optează pentru vase din ceramică pictate manual, fețe de masă cu motive tradiționale și tacâmuri din lemn. În schimb, pentru unul italienesc, ar trebui să te concentrezi pe crearea unei atmosfere clasice, minimaliste și elegante.
  2. Alegeți ustensile și echipamente de bucătărie versatile - Investește în dispozitive și produse care sunt eficiente și ușor de utilizat de către personal. Cutiile pentru depozitare pot fi mutate facil dintr-o parte în alta, așa că nu trebuie să-ți faci probleme în privința planificării spațiului. Analizează dinainte materialele din care sunt fabricate echipamentele și asigură-te că rezistă utilizărilor îndelungate. Eventual, citește recenziile celorlalți cumpărători.
  3. Stabilește un buget realist - Caută accesorii care se încadrează în limitele tale financiare. Totuși, nu face rabat de la calitate. E mai bine să optezi pentru accesorii de calitate decât să cumperi variante mai ieftine, dar care se vor deteriora rapid. Caută un magazin renumit pe piață și care oferă atât seturi pentru bucătărie, cât și accesorii bar. Dacă îți dorești să oferi clienților o experiență completă, trebuie să te gândești la toate.

Te pregătești pentru deschiderea restaurantului? Ustensilele de bucătărie și accesoriile nu au cum să lipsească de pe lista de cumpărături.

Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de rezultatele dorite!

×
Etichete: advertorial
x close