Antena 3 CNN Conținut plătit Cum tratezi durerile de spate cauzate de telemuncă

Cum tratezi durerile de spate cauzate de telemuncă

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 14:11 30 Mai 2022 Modificat la 14:11 30 Mai 2022
cum tratezi durerile de spate cauzate de telemunca
Cum tratezi durerile de spate cauzate de telemuncă

Dacă ai lucrat de acasă în ultimul timp, cu siguranță simți deja toate orele petrecute la birou, în fața calculatorului.

Persoanele care lucrează la birou sunt printre cele mai predispuse la apariția durerilor de spate, fie ele cervicale sau lombare. Inevitabil ai simțit cel puțin o dată acele dureri groaznice care îți creează un disconfort major și care te fac să nu mai ai același randament ca la început. 

Durerile de spate apar din cauza mai multor factori. Timpul îndelungat petrecut în șezut pe scaun, poziția incorectă și mișcările bruște sunt cei mai importanți factori care afectează coloana și care contribuie la apariția unor dureri de spate insuportabile.

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei este spondiloza. Traumatismele coloanei vertebrale reprezintă un factor de risc pentru această afecțiune. De asemenea, aceste răni pot provoca neplăceri precum apariția herniei de disc.

De cele mai multe ori te găsești în situația în care te concentrezi în mare parte pe ceea ce ai de făcut și îți dorești să termini cât mai repede treaba, însă nu realizezi care este postura pe care o adopți în fața calculatorului și cum îți afectează coloana și sănătatea.

Așadar, cum tratezi durerile de spate în această situație? 

  • Adoptă o poziție corectă la birou.

Distanța dintre monitor și ochi nu trebuie să fie mai mare de 60 de centimetri. De asemenea, este indicat ca partea de sus a monitorului să fie la nivelul ochilor, astfel încât să nu fii nevoit să apleci capul sau să-l ridici pentru a vedea mai bine.

Nu este necesar să te forțezi să stai drept la birou, ci să menții o postură cât de dreaptă îți este ție confortabil. Important este să ai umerii relaxați și să nu fie ridicați, aplecați în față sau trași în spate. 

Totodată, este indicat să îți sprijini spatele de scaun astfel încât să simți că scaunul se mulează pe curbura din partea de jos a spatelui. Mai mult de atât, ambele tălpi ar trebui să fie pe podea, formând un unghi de 90 de grade față de restul corpului.

  • Încearcă să faci pauze de mișcare la un anumit interval orar.

Este important să îți pui corpul în mișcare și să iei câte o pauza măcar câte 5-10 minute după fiecare oră de stat în șezut. În timp ce lucrezi, evită să faci mișcări bruște care să îți modifice poziția din fața calculatorului.

  • Alege un mobilier ergonomic, care se poate plia după nevoile tale. 

Scaunele inconfortabile care nu au un design ergonomic mențin coloana vertebrală într-o poziție incorectă ore în șir.

  • Mergi frecvent la consultații și ședințe de masaj kinetoterapeutic.

Întotdeauna este bine să consulți un profesionist în domeniu și să fii îndrumat de un specialist care să-ți răspundă la toate întrebările specifice, iar la Fiziolife.ro găsești cu siguranță răspunsurile pe care le cauți. 

În cadrul clinicii de recuperare medicală Fiziolife Medica din București ai posibilitatea de avea ședințe individuale cu specialiști în kinetoterapie care te pot ajuta să scapi de problemele tale actuale. 

De asemenea, vei fi tratat cu atenție, empatie și profesionalism, astfel încât să ai o experiență cât mai plăcută în care scopul principal este să te recuperezi cât mai repede.

Kinetoterapia te va ajuta să identifici cauzele, să tratezi problema și să scapi de durerile insuportabile care îți pot afecta atât viața personală, cât și cea profesională.

×
x close