Antena 3 CNN Conținut plătit Cum să ai grijă de un nou-născut

Cum să ai grijă de un nou-născut

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 15:20 07 Dec 2023 Modificat la 15:20 07 Dec 2023
cum sa ai grija de un nou nascut
Cum să ai grijă de un nou-născut

Pentru multe persoane poate fi ceva complet nou și este normal să nu știi exact ce este de făcut sau de unde și cum ar fi cel mai corect să începi să te ocupi corespunzător de creșterea unui suflet mic. De aceea, iată un mic ghid cu câteva sfaturi care acoperă cinci aspecte esențiale pentru îngrijirea corespunzătoare a unui nou-născut.

5 sfaturi care să te ajute să oferi o dezvoltare prielnică în primele luni ale vieții copilului tău!

1.Hrănește-l corespunzător

Modul în care este hrănit bebelușul reprezintă startul sănătos și este fundamental pentru o dezvoltare adecvată.Deoarece laptele matern furnizează toți nutrienții esențiali și stimulează sistemul imunitar al unui sugar, alăptarea este prima opțiune atunci când vine vorba de o sursă de hrană. Dacă totuși acest lucru nu este posibil din diferite motive, ai grijă să alegi un lapte formulă de o calitate cât mai înaltă. Cel mai bine este să ceri sfatul unui medic specialist. Ai grijă să respecți un anumit program de hrănire și să fii atentă la primele semne de foame ale copilului tău.

2.Ai grijă de igiena lui

Un pas esențial este să îi oferi nou-născutului tău o igienă corespunzătoare. Aceasta este cheia pentru confort și sănătate. Verifică scutecul cât mai des și schimbă-le atunci când este nevoie pentru a preveni infecțiile și alte complicații. Ai grijă să folosești scutece de înaltă calitate, precum sunt și scutecele Pampers puse la dispoziție pe altex.ro, care prin compoziția lor, sunt perfecte pentru pielea sensibilă a bebelușului. De asemenea, folosește produse de curățare potrivite vârstei.

3.Joacă-te și învață-l cât mai multe

Deși poate părea că în primele luni ale vieții, copiii nu înțeleg mai nimic din jurul lor, află că aceștia sunt mai receptivi decât par și că au o mare nevoie de interacțiune. Orice fel de stimul este observat și afectat direct de către acesta, așa că vorbește-i cu blândețe și petrece cât mai mult timp cu acesta, oferindu-i atenția potrivită. Cumpără-i jucării dedicate lui și joacă-te cu el. Aceste activități consolidează legătura afectivă dintre părinte și copil.

4.Asigură-te că primește odihna necesară

Somnul este un element vital din creșterea bebelușului. Este important să fie stabilită o rutină de somn care să fie regulată. Desigur că vor mai apărea impedimente în care se va trezi brusc înfometat sau plângând, dar încearcă să-i oferi copilului tău odihna de care are nevoie. Folosește mereu așternuturi curate și moi și setează o temperatură a camerei care să sporească nivelul de somn profund.

5.Oferă-i un mediu plăcut și liniștitor

Un alt aspect important este mediul în care trăiește bebelușul. Cel mai bine este să fie evitate zgomotele puternice, să fie menținută o temperatură constantă și potrivită, dar să existe și suficientă lumină naturală. Dacă atmosfera este una plăcută și liniștitoare, atunci și buna dispoziție a copilului tăi va fi pe măsură.

Așadar, să ai grijă de un nou-născut poate părea copleșitor la început, dar cu multă răbdare și dragoste, alături de sfaturile corecte, vei putea oferi bebelușului tău o bază pentru o viață fericită.

×
Etichete: advertorial
x close