Antena 3 CNN Conținut plătit Cum îți poți crește veniturile în 2024 prin vânzări directe, un domeniu ce valorează 173 de miliarde de dolari

Cum îți poți crește veniturile în 2024 prin vânzări directe, un domeniu ce valorează 173 de miliarde de dolari

a
Sursa foto: herbalife.com
27 Aug 2024   •   11:39

Într-o lume în continuă schimbare, tot mai mulți oameni caută modalități alternative de a-și suplimenta veniturile sau de deveni anreprenori într-un domeniu care s-a dovedit a fi eficient și stabil. Vânzarea directă (Direct Selling) este, spre exemplu, un model de afaceri care a câștigat popularitate la nivel global. Conform Federației Mondiale a Asociațiilor de Vânzări Directe, aceasta este o industrie globală în creștere, evaluată la 173 de miliarde de dolari la nivel mondial și 35 de miliarde de dolari în Europa. Doar pe continentul nostru, șase milioane de persoane au ales să devină vânzători direcți1.

Pe 21 august este celebrată anual Ziua Mondială a Antreprenorilor. Cu această, ocazie, Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife, explică de ce vânzarea directă poate fi o opțiune flexibilă pentru cei care doresc să devină propriii lor șefi, cu ajutor și suport pe parcurs, și cu siguranța unui brand puternic cu o identitate bine definită.

Mirajul antreprenoriatului este, în prezent, mai puternic decât niciodată, în special datorită exemplelor pe care le vedem pe social media. Această mișcare importantă din carieră este privită cu multă pasiune și entuziasm, dar vine adesea și cu destule îngrijorări. De unde începi, cum obții bugetul necesar, cine te poate îndruma ca să mergi la sigur? Riscurile variază de la o industrie la alta. Tocmai de aceea, domeniul vânzărilor directe rămâne, și în 2024, una din cele mai la îndemână opțiuni, atât timp cât poți construi o afacere directă cu un brand solid, cu tradiție, cum este Herbalife. Să ținem cont că această industrie este evaluată la 173 de miliarde de dolari la nivel mondial și 35 de miliarde de dolari în Europa, așa cum arată statisticile Federației Mondiale a Asociațiilor de Vânzări Directe. Numai în Europa, șase milioane de persoane au ales să devină vânzători direcți pentru diverse companii. Ei vând produsele direct clienților, fără a fi nevoiți să închirieze spații comerciale și să se confrunte cu impedimente legate de chirii, angajați sau birocrație”, declară Romeo Căzănescu, country director Herbalife România, Moldova, Ungaria și Bulgaria.

Cum dobândești abilitățile necesare în domeniul vânzărilor directe

Dacă ai luat decizia să începi o carieră sau doar o colaborare în domeniul Direct Selling, notorietatea și stabilitatea brandului pe care îl reprezinți sunt deosebit de importante. La fel și suportul informațional și logistic pe care îl primești încă de la început.

În primul rând, la Herbalife, poți începe chiar dacă nu ai o experiență solidă în acest domeniu. Asta deoarece primești instruirea necesară de la specialiștii companiei și ai la îndemână toate instrumentele necesare pentru o bună desfășurare a activității. Un sondaj recent realizat pentru Herbalife de către IPSOS2, arată că majoritatea oamenilor cred că doar nutriționiștii și antrenorii personali sunt cei care pot vinde produse de sănătate și nutriție. În realitate, la Herbalife aproape oricine poate deveni Distribuitor Independent. Tot ce trebuie este să fii pasionat de un stil de viață sănătos, de wellness și motivat să îți dezvălui spiritul antreprenorial. Dacă alegi să devii Distribuitor Independent în cadrul Herbalife, nu vei fi singur, ci vei avea parte de instruire excelentă de la nutriționiști și alți profesioniști în domeniul sănătății - fie că este vorba de sesiuni unu la unu, online sau la evenimente de instruire la nivel național. Datele noastre arată că 77% 3dintre distribuitorii Herbalife sunt mulțumiți de nivelul de suport pe care îl primesc de la noi”, adaugă Romeo Căzănescu.

Venituri suplimentare cu un program flexibil

Aproape jumătate din cei care lucrează în vânzări directe în Europa, mai exact 45%, au vârsta de peste 45 de ani, arată SELDIA, Asociația Europeană a Vânzărilor Directe. Asta înseamnă că foarte mulți au ales acest domeniu ca o sursă de venit suplimentar salariului de la locul de muncă. Același studiu arată că 85% din forța de muncă din vânzările directe sunt femei - dintre care 60% au vârsta de 45 de ani și peste4.

Toți au în comun oportunitatea de a avea propria sursă de venit, în propriile lor condiții, fără constrângerile unui loc de muncă tradițional. Mulți dintre Distribuitorii Independenți Herbalife lucrează cu jumătate de normă, pe lângă locul lor de muncă, sau au mai multe mici business-uri, iar colaborarea cu noi le asigură venituri suplimentare. Este o carieră flexibilă în care poți alege orele care se potrivesc stilului tău de viață”, spune Romeo Căzănescu.

Cum poți evita riscurile financiare de la început

Sondajul realizat de IPSOS pentru Herbalife arată că 55% dintre oameni sunt îngrijorați că începerea unei cariere în vânzările directe reprezintă un risc 5financiar. În cazul nostru, costurile de început pentru a deveni Distribuitor Independent Herbalife sunt foarte mici. În România, spre exemplu, poți începe cu un pachet de start la un preț accesibil și nu trebuie să achiziționezi o cantitate minimă de produse. Herbalife oferă garanții de top în industrie pentru distribuitori, și anume Garanția privind Standardul de Aur , precum și o garanție de rambursare 100% a produselor nevândute și achiziționate în ultimele 12 luni, inclusiv garanția de rambursare a costurilor dacă solicitarea de înscriere ca și Distribuitor este anulată din orice motiv în termen de 90 de zile.. Asta înseamnă că nu există risc financiar în cazul în care nu reușești să vinzi produsele din stoc. În plus, suntem membri ai multor asociații de vânzări directe la nivel global, inclusiv SELDIA, toate acestea stabilind standarde înalte de etică și conduită din partea membrilor lor. Numai în Europa, deținem președinția în patru asociații și o poziție de consiliu în alte șapte asociații”, spune Romeo Căzănescu.

80% dintre distribuitori consideră ca sunt parte a unei comunități

Unul din avantajele de a fi Distribuitor Independent Herbalife este că faci parte dintr-o comunitate de oameni pasionați de wellbeing și nutriție, care împărtășesc idei comune. Peste 80% dintre Distribuitorii Independenți Herbalife ne spun că au fost atrași de afacerea noastră pentru că le-a plăcut ideea de a se alătura unor grupuri de persoane cu un interes comun pentru sănătate și sunt fericiți să împărtășească cunoștințele și ideile lor și să se conecteze prin experiențe de viață similare. În plus, pe măsură ce îți construiești o rețea de clienți, dezvolți conexiuni puternice unu-la-unu cu aceștia, nu doar vânzându-le un produs, ci susținându-i în călătoria lor de a-și atinge obiectivele de sănătate și wellbeing6. Mulți dintre Distribuitorii Independenți Herbalife organizează, de asemenea, activități precum tabere de fitness sau au cluburi de fitness care îi plasează în centrul comunităților lor locale”, încheie Romeo Căzănescu.

Despre Herbalife Ltd.

Herbalife (NYSE: HLF) este o companie și totodată o comunitate de primă clasă ce activează în domeniul sănătății și al wellnessului și care schimbă viața oamenilor încă din 1980 prin produsele sale excepționale pentru nutritie și oportunitatea de afaceri oferită distribuitorilor săi independenți. Compania oferă consumatorilor din peste 90 de țări, produse care au la bază studii științifice și care sunt disponibile doar prin intermediul distribuitorilor independenți, inspirându-i astfel pe clienți să adopte un stil de viață mai sănătos și activ, pentru a-și trăi viața la cel mai înalt nivel.

Herbalife încurajează investitorii să viziteze website-ul dedicat acestora la adresa www.herbalife.com, unde sunt publicate informații financiare și nu numai.

1 World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA) 2022

2 Herbalife Perceptions Study, carried out by IPSOS, March 2024

3  SELDIA (the European Direct Selling Association) 2023

4 SELDIA 2023

5 Herbalife Perceptions Study, carried out by IPSOS, March 2024

6 SELDIA (2023)

 

Subiecte în articol: venituri vanzari
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close