Antena 3 CNN Conținut plătit Cum faci față umidității ridicate: 10 sfaturi utile

Cum faci față umidității ridicate: 10 sfaturi utile

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 14:25 27 Apr 2023 Modificat la 14:25 27 Apr 2023
cum faci fata umiditatii ridicate 10 sfaturi utile
Cum faci față umidității ridicate: 10 sfaturi utile

Umiditatea ridicată poate duce la apariția mucegaiului și la dezvoltarea bacteriilor. Mai mult decât atât, aceasta poate afecta confortul personal și poate duce la apariția unor probleme respiratorii sau la nivelul pielii și al părului. Din fericire, există câteva modalități prin care poți face față umidității ridicate în casă sau la birou. În acest articol, vom discuta despre zece diferite metode de control al umidității și cum poți să îți menții mediul într-o stare confortabilă.

1. Investește într-un dezumidificator

Acesta este cel mai eficient mod de a controla nivelul de umiditate din casă. Dezumidificatoarele pot reduce nivelul de umiditate la un nivel sănătos, împiedicând astfel apariția mucegaiului și a altor probleme de sănătate. De asemenea, pe timpul verii, din cauza căldurii și umidității ridicate, corpului tău îi va fi mai greu să se regleze, de aceea vei transpira excesiv și te vei simți slăbit. Un dezumidificator îți va aduce un grad de confort sporit.

2. Protejează-ți părul cu produse speciale

În condiții de umiditate ridicată, părul tău va avea de suferit. Îngrijește-l cu uleiuri și măști hidratante, dar și cu produse de protecție anti-frizz. Folosește o placa de indreptat parul care îți protejează podoaba capilară de efectele nocive ale căldurii și care îi păstrează hidratarea naturală. Un astfel de produs reduce riscul de deteriorare a părului.

3. Menține o temperatură constantă

Variațiile mari de temperatură pot duce la condensare și la creșterea nivelului de umiditate din aer. Este important să menții o temperatură confortabilă și să eviți modificările bruște de temperatură. De exemplu, dacă locuiești într-un climat rece, nu ar trebui să ridici temperatura brusc atunci când te întorci acasă. În schimb, este mai bine să menții o temperatură constantă pe tot parcursul zilei și să crești treptat temperatura, dacă este necesar.

4. Curăță regulat filtrul de la aerul condiționat

Filtrul aerului îndepărtează particulele de praf, polenul, bacteriile și alte impurități din aerul din casă, dar în timp, acesta se poate umple de praf și murdărie, ceea ce reduce eficiența și capacitatea sa de a elimina excesul de umiditate din aer. Prin curățarea regulată a filtrului de aer condiționat, vei asigura un flux de aer curat și sănătos, îmbunătățind calitatea aerului din casă.

5. Folosește plante care absorb umiditatea

Anumite plante au capacitatea de a absorbi umiditatea din aer, prevenind formarea mucegaiului și a ciupercilor. Printre acestea se numără feriga, crizantemele, bambusul norocos, palmierul, iedera englezească, ficusul și multe altele.

6. Folosește materiale absorbante

În cazul în care ai probleme cu umiditatea, optează pentru materiale absorbante, cum ar fi bumbacul, lâna sau alte fibre naturale care să-i permită pielii să respire. Pentru a maximiza eficiența materialelor absorbante, este important să le speli și să le usuci în mod regulat, deoarece acestea pot reține murdăria și bacteriile, reducând astfel capacitățile lor de absorbție.

7. Evită să usuci hainele în interior

În timpul sezonului ploios, este tentant să usuci hainele în interior, dar acest lucru poate crește nivelul de umiditate din aer. În schimb, uscă-le în aer liber sau într-un spațiu bine ventilat.

8. Fă dușuri scurte și deschide fereastra

Baia poate fi un loc unde vaporii de apă se acumulează foarte rapid. Asigură-te că îți limitezi timpul petrecut în duș și că deschizi fereastra pentru a permite aerului să circule. De asemenea, poți reduce cantitatea de apă utilizată în timpul dușului prin instalarea unui cap de duș cu debit reglabil.

9. Verifică țevile și robineții

Asigură-te că nu există scurgeri în țevile și robineții din casă, deoarece acestea pot duce la acumularea de umiditate. Remediază eventualele scurgeri și izolează bine conductele expuse - acest lucru va împiedica formarea condensului.

10. Aerisește în mod regulat

Chiar și în timpul iernii, este important să deschizi ferestrele pentru a permite aerului să circule în interiorul casei. Aerul proaspăt poate ajuta la eliminarea excesului de umiditate din aer și la prevenirea formării mucegaiului și a ciupercilor. Este recomandat să aerisești casa de cel puțin două ori pe zi, timp de câteva minute. Dacă locuiești într-o zonă cu umiditate ridicată, poți să aerisești casa de mai multe ori pe zi.

Umiditatea ridicată poate fi un adevărat inconvenient, dar, cu aceste sfaturi utile, poți să gestionezi cu ușurință nivelul de umiditate din casă și să iei măsuri pentru a trăi confortabil, fără eventuale probleme de sănătate și alte impedimente care să-ți afecteze ritualurile de îngrijire personală.

×
Etichete: advertorial
x close