Din această cauză au apărut pe piața de creditare din România diferite tipuri de credite, cum este creditul până la salariu, linia de credit – overdraft sau creditele online.
Aceste credite sunt foarte simplu de accesat, necesită un minim de documente, nu sunt necesare nici garanțiile sau codebitori și sunt foarte rapide. Vorbim desigur despre credite nebacare, cele oferite de instituții financiare nebancare (IFN). Condițiile de eligibilitate pentru aceste credite sunt destul de flexibile, însă sunt câteva condiții pe care solicitantul trebuie să le îndeplinească. În acest articol o să vă prezentăm aceste condiții și câteva metode de a crește șansele dvs. de a primi un credit online:
- Venit lunar stabil - este o condiție pe care majoritatea creditorilor o solicită și este ceva absolut normal până la urmă, nu? Cum de altfel se pot asigură că ratele o să fie achitate la timp? Avantajul în cazul creditelor IFN este faptul că se acceptă salariați cu venit minim pe economie și din multiple surse și nici nu este nevoie de vechime lungă la locul de muncă (1-3 luni de regulă).
- Scor de credit bun – scorul de credit este de asemenea o informație foarte importantă, este ca un fel de carte de vizită. Cu cât este scorul mai mare (pe o scară de la 300 la 800 de puncte – scor FICO) cu atât șansele de primi creditul cresc. În scorul de credit sunt incluse multe informații despre solicitant, ca de exemplu istoricul plăților, numărul de credite contractate și solicitate, vârsta istoricului și altele.
Această condiție însă nu este impusă de toate instituțiile financiare nebancare, multe dintre acestea oferind credite și restanțierilor sau persoanelor înscrise la Biroul de Credit.
- Cetățenie română – a treia condiție este cea mai simplă, pe care majoritatea solicitanților o îndeplinesc. Pentru a obține un credit IFN este necesar ca solicitantul să aibe cetățenie română și de regulă și reședință în România, însă anumiți creditori oferă credite și românilor din diasporă.
Dacă ați solicitat un credit și cererea dvs. a fost refuzată, am pregătit câteva metode ca să vă asigurați că acest lucru nu o să se mai repete:
- Verificați-vă scorul de credit înainte de aplica – solicitările de credit la bancă pot afecta negativ scorul dvs. de credit, așadar, chiar înainte să aplicați, informați-vă cu privire la scorul de credit acceptat de respectiva bancă sau IFN și verificați scorul dvs. înainte de aplica. Există pe piață și câteva instituții financiare nebancare care vă pot oferi aceasta informație gratuit, fără a influența negativ scorul dvs. de credit. A doua modalitate este de a depune o cerere la Biroul de Credit.
- Achitați-vă datoriile: înainte de a solicita un credit nou este recomandat să achitați alte credite active. Dacă nu aveți această posibilitate puteți opta pentru refinanțarea creditului, unde o parte din sumă este folosită pentru achitarea creditelor vechi și o parte de bani vă rămâne.
- Alegeți creditorul potrivit: folosind platforma de comparare credite online Moneezy obțineți o bună imagine de ansamblu asupra pieței de creditare nebancară din România. Moneezy este o platformă gratuiăt și foarte simplu de utilizat și în doar câteva secunde generează lista de creditori autorizați care oferă creditul dorit de dvs. Condițiile și detaliile despre creditor și credit le găsiți de asemenea pe Moneezy.
Cu strategia potrivită șansele de a contracta un credit (cu condiții favorabile) cresc considerabil iar o decizie informată este una inteligentă. Informați-vă, faceți liste pro și contra și comparați creditele înainte de orice.