Antena 3 CNN Conținut plătit Cum alegi o carte de dezvoltare personală? 3 criterii

Cum alegi o carte de dezvoltare personală? 3 criterii

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:20 18 Aug 2022 Modificat la 14:20 18 Aug 2022
New Project (5)
Cum alegi o carte de dezvoltare personală? 3 criterii Sursa foto: unsplash.com

Mai jos îți oferim câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi o carte de dezvoltare personală. 

  1. În funcție de subiectul care te interesează în acel moment

Un proces de dezvoltare personală, adică abilitatea de a recunoaște, a exprima și a pune în valoare cât mai multe dintre calitățile tale înnăscute sau formate, poate începe, în mod conștient, la orice vârstă și în orice etapă a vieții. Dacă ai realizat că există anumite abilități care te diferențiază de alții și prin care te poți valoriza cât mai bine, este important să ai încredere, și mai ales să dezvolți, acele aspecte care te fac unic.

În funcție de domeniul pe care vrei să-l fructifici într-o anumită etapă a existenței tale, poți alege să aprofundezi anumite teme specifice și să lucrezi cu ele în mod conștient. De exemplu, dacă vrei să-ți formezi obiceiuri bune, în locul celor nocive care te sabotează, ori să-ți înfrunți teama de a vorbi în public, ascultă traineri care oferă informații și soluții precise în acest sens, și documentează-te din literatura bogată existentă pe aceste subiecte. 

La clb.ro găsești cărți de dezvoltare personală cu subiecte din cele mai diverse, în funcție de aria de interes din acel moment. Un astfel de autor este dr. Joe Dispenza, unul dintre cei mai cunoscuți cercetători în domeniul neuroștiințelor, biologiei celulare și geneticii, care oferă, prin consiliere practică, metode concrete pe care le poți aplica pentru a obține schimbări măsurabile și vizibile în viața ta.

  1. Ținând cont de recomandările celor care au citit o anumită carte

Recomandările de lectură ale celor care s-au preocupat concret de domeniul dezvoltării personale sunt un plus important de care poți să profiți, mai ales dacă ai prieteni cu care poți face schimb de impresii pe astfel de teme. Ce spui de o conversație pe tema echilibrului dintre muncă, repaus, activități sociale ori fizice dar și alte așteptări pe care le are societatea de la noi, dezbătute dealtfel și de autorul Andrew Tsyaston în cartea ”Viața pe înțelesul tuturor”? 

În rest, te pot ajuta și testimonialele oferite de cititorii care au aplicat soluțiile și metodele practice propuse de anumiți autori recunoscuți la nivel internațional. Notorietatea și succesul acestora din urmă se bazează și pe faptul că sfaturile și metodele oferite prin intermediul cărților sau training-urilor au determinat transformări semnificative în viețile a milioane de persoane.

  1. În funcție de obiceiurile pe care vrei să le schimbi în acel moment

Dacă simți că există anumite tipare comportamentale care te sabotează, pattern-uri pe care vrei să le schimbi sau vrei să afli cum să-ți înțelegi și controlezi mai bine emoțiile, apelează la cărțile de dezvoltare personală ale autorilor cu reputație internațională, pe astfel de subiecte specifice. Citește și articole online, sau ascultă podcasturi pe aceste teme.

Pentru ca toate a să nu rămână însă doar la nivel de lectură sau de audiție, este important să aplici cu consecvență recomandările pe care le afli. De exemplu, dr. Wayne Dyer propune, prin cărțile sale, mecanisme prin care să lucrezi eficient pentru a opera transformări pozitive în viața ta într-un interval de timp dat, cel care funcționează cel mai eficient fiind cel al unui interval de 21 de zile.

Identifică acele teme de interes din viața ta cu care vrei să lucrezi, și alege cărțile de dezvoltare personală și cursurile prin intermediul cărora vei face schimbările pozitive pe care ți le dorești!

×
x close