Antena 3 CNN Conținut plătit Consecințele stresului în rândul femeilor. Cum le puteți combate înainte de sărbători

Consecințele stresului în rândul femeilor. Cum le puteți combate înainte de sărbători

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 11:32 15 Dec 2021 Modificat la 11:32 15 Dec 2021
consecinte stres femei sarbatori
Consecințele stresului în rândul femeilor. Cum le puteți combate înainte de sărbători

Corpul nostru răspunde imediat la stres eliberând hormoni de stres care ne accelerează bătăile inimii și ritmul respirator și ne încordează mușchii.

Atunci când stresul este de scurtă durată, este considerat pozitiv, deoarece ne ajută să ne gestionăm mai bine viața. Totuși, în prezent, majoritatea persoanelor, inclusiv copiii, trec prin situații stresante zi după zi, iar corpul începe să trimită semne de avertizare în special femeilor.

În comparație cu bărbații, femeile se confruntă cu episoade stresante mult mai des și la un alt nivel, deoarece au un sistem hormonal complet diferit. Când stresul pe termen lung face ravagii asupra corpului unei femei, printre efectele secundare se numără acneea, căderea părului și creșterea în greutate.

Modificările hormonale care apar în mod natural din cauza sarcinii, a ciclurilor menstruale și a schimbării nivelului de estrogen pot declanșa acnee, pierderea părului și luarea în greutate. Totuși, atunci când femeile suferă de stres cronic, asta poate provoca dezechilibre hormonale care determină corpul să răspundă. Modalitatea în care corpul răspunde se manifestă prin acnee, prin căderea părului și prin creșterea în greutate.

Cum puteți combate efectele dăunătoare ale stresului?

Dacă vă confruntați cu stres și mai ales dacă aveți de-a face cu unele dintre efectele secundare ale stresului cronic, atunci ar trebui să implementați masajul și terapiile holistice în viața personală. Grija de sine este, cu siguranță, cel mai bun scut împotriva stresului. Ori de câte ori aveți de-a face cu un eveniment stresant, încercați să vă oferiți un gift card și permiteți-vă să scăpați de toată tensiunea și de toți hormonii de stres acumulați în organism.

Pe lângă serviciile pe care vi le poate oferi un centru spa și care vor face diferența în felul în care vă simțiți și arătați, nu uitați să consumați mai multă apă, să mâncați mai sănătos și să dormiți mai bine. Cu alte cuvinte, încercați să vă îngrijorați mai puțin și să vă îngrijiți mai mult.

Dacă doriți să diminuați efectele toxice ale stresului din organism, un masaj, o terapie cu sare și sauna vă pot fi de mare ajutor. Beneficiile terapiei cu sare, cunoscută și sub denumirea de haloterapie, sunt foarte bine cunoscute. Sarea absoarbe impuritățile și deține proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare care oferă pielii mari beneficii.

Particulele mai mici pot ajunge sub suprafața pielii și pot absorbi umezeala. Sarea uscată accelerează întinerirea celulelor și îmbunătățește aspectul pielii. Efectele de curățare și de întinerire profundă ale terapiei cu sare pot fi acel catalizator de vindecare de care aveți nevoie dacă suferiți de acnee, de căderea masivă a părului sau de creștere în greutate.

În ceea ce privește beneficiile saunei, se cunosc foarte bine efectele sale de detoxifiere și de îmbunătățire a sănătății pielii. Pielea este cel mai mare organ al nostru, așa că medicii numesc pielea „al treilea rinichi”. Sauna ajută la eliberarea toxinelor acumulate adânc în piele, adică acele toxine care provoacă erupții și alte afecțiuni ale pielii. În timpul saunei, pielea este curățată prin transpirație și purificată, scăpând astfel de bacteriile din stratul epidermic și canalele sudoripare. Celulele moarte ale pielii sunt înlocuite, ceea ce îmbunătățește elasticitatea pielii.

De asemenea, în timpul saunei, corpul poate produce mai mult de 500 de grame de transpirație și poate arde 300 până la 700 de calorii. În plus, metabolismul se accelerează temporar pe măsură ce ritmul cardiac crește, stimulând și mai mult arderea grăsimilor din organism.

Articol sustinut de PSK

×
x close