Antena 3 CNN Conținut plătit Compararea costurilor: Duș walk-in vs. duș tradițional

Compararea costurilor: Duș walk-in vs. duș tradițional

dus walk in pexles.com
Duşul walk-in împrospătează efectul vizual și dă senzația de continuitate vizuală. Sursă foto: Pexles.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2024   •   14:26

Cabina de duș face parte din categoria obiectelor sanitare indispensabile într-o baie. Este o piesă mult mai practică decât o cadă obișnuită, tocmai pentru că economisește spațiul și conferă un aspect elegant esteticii generale. De asemenea, este o investiție mai avantajoasă atât din punct de vedere al costurilor, cât și al rezistenței în timp.

În ultimii ani, modelele de duș walk-in au căpătat o popularitate sporită și sunt din ce în ce mai recomandate de specialiștii în domeniu. Adevărate revelații în materie de design, oferă numeroase avantaje comparativ cu dușurile tradiționale. Totuși, care sunt mai exact diferențele între cele două opțiuni, poți afla în rândurile de mai jos.

Cum amenajăm dușul în baie: costuri

Alegerea unui duș walk-in va schimba în mod sigur designul băii și îi va conferi mai multă personalitate. Construcția dușului este simplă, dar va arăta perfect într-o amenajare modernă, de inspirație minimalistă.

Totuși, înainte de a te gândi la felul în care va arăta baia după achiziția modelului walk-in, trebuie să ai în vedere și costurile implicate. Iată, așadar, care sunt principalele lucruri de care să ții cont:

  1. Dușurile walk-in sunt de obicei mai mari decât cele tradiționale, ceea ce poate duce la costuri mai mari pentru materiale și manoperă. Însă, robustețea cadrului compensează cu finisajele delicate și liniile perfect drepte.
  2. În cazul în care nu ai un sistem de scurgere foarte performant, riscul unei inundații crește exponențial. Dușurile încorporate nu au cădiță pentru acumularea apei, tocmai de aceea, trebuie să investești mai mult în funcționarea corespunzătoare a instalației sanitare.  
  3. S-ar putea să fie nevoie de modificări structurale. În teorie, montajul dușului walk-in nu e deloc complicat. Însă, în unele cazuri poate fi necesară amplasarea unui perete fix duș sau schimbarea componentelor pentru scurgerea apei. În orice caz, rezultatul final va merita tot efortul.

Comparație duș walk-in sau duș tradițional 

Încă tinzi către cabinele de duș clasice? Poate îți vei schimba părerea după ce consulți următoarea comparație:

Duș walk-in

Avantaje:

  1. Spațiu - Împrospătează efectul vizual și dă senzația de continuitate vizuală, tocmai pentru că reflectă lumina naturală.
  2. Accesibilitate - Este versatil și ușor de folosit chiar și de copii, vârstnici sau persoane cu dizabilități.
  3. Estetică - Are un design modern, care respectă noile tendințe din domeniu. În plus, poate fi personalizat după bunul plac.

Dezavantaje:

  1. Cost - Un perete fix duș poate fi mai dificil de montat decât o cabină clasică.
  2. Scurgere -  Necesită o pantă corectă a podelei pentru scurgerea apei, însă poți opta pentru ajutorul unui specialist.
  3. Intimitate - Poate fi necesară o soluție suplimentară pentru a reda senzația de intimitate.

Cabină de duș:

Avantaje:

  1. Cost - Este mult mai ieftină decât un duș încorporat, așa că devine alegerea ideală în cazul unui buget restrâns.
  2. Risc scăzut de alunecare - Cădița de duș conferă stabilitate și siguranță, dar e important să o montezi corect.
  3. Multifuncționalitate - Nu e necesar să investești în componente suplimentare pentru a avea parte de nivelul așteptat de confort.

Dezavantaje:

  1. Întreținere - Necesită etape mai complexe de curățare și menținere a durabilității în timp.
  2. Aspect - Gama de cabine de duș nu impresionează neapărat prin designul oferit.
  3. Spațiu - Cabinele de duș sunt mai voluminoase și limitează din start ideile de compartimentare.

Dușul walk-in este exact ce ai nevoie dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul. Este o soluție practică, elegantă și numai bună pentru a fi integrată în amenajările contemporane. Totuși, e esențial să acorzi atenție instalării - s-ar putea să fie nevoie de ajustări la nivelul elementelor de scurgere a apei. Însă, cel mai bine ar fi să iei legătura cu un specialist în domeniu.

Dacă nu l-ai ales până acum, fă achiziția și bucură-te de avantajele pe care le oferă!

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close