Antena 3 CNN Conținut plătit Cele mai eficiente strategii pentru achiziționarea caselor prin licitație

Cele mai eficiente strategii pentru achiziționarea caselor prin licitație

I.D.
3 minute de citit Publicat la 15:39 03 Dec 2024 Modificat la 15:39 03 Dec 2024
cover-antena3.ro-Cele mai eficiente strategii pentru achiziționarea caselor prin licitație
Achiziționarea unei case prin licitație poate fi o modalitate excelentă de a obține o ofertă la un preț sub valoarea pieței. foto: freepik.com

Vrei să investești într-o proprietate pe care s-o numești acasă? Variante există, dar costurile sunt destul de mari, mai ales pentru construcțiile executate la cheie. 

Achiziționarea unei case prin licitație poate fi o modalitate excelentă de a obține o ofertă la un preț sub valoarea pieței. Înainte, experiența licitațiilor nu asigura mereu avantaje reale și nici nu reprezenta o modalitate sigură de a încheia o tranzacție. În ultimii ani, însă, au apărut numeroase platforme care au ușurat procedura și au venit în întâmpinarea clienților. Ce beneficii poți accesa mai exact, dar și care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont rămâne să afli în rândurile următoare. 

De ce să cumperi casa prin licitație?

În ultimii ani, ofertele de licitații locuințe rezidențiale au devenit din ce în ce mai accesate. Principalul motiv este datorat prețurilor de pornire cu mult mai mici decât standardul industriei.

Însă, nu este singurul argument care a facilitat promovarea anunțurilor și implicit creșterea popularității în domeniul imobiliar.  

Iată, așadar, de ce ar trebui să ai în vedere o astfel de achiziție: 

● Ai posibilitatea de a investi într-o locuință unică. La licitație sunt puse în vânzare proprietăți deosebite - atât din punct de vedere al construcției, cât și al amplasării. Ai șansa unică de a te bucura de o casă așa cum ai visat dintotdeauna.

● Toți participanții au acces egal la informații despre proprietate și pot urmări desfășurarea licitației. E important, totuși, să alegi o platformă de încredere, care îți poate garanta transparența procesului. În general, licitațiile online oferă o experiență mult mai interactivă și lipsită de elemente birocratice.

● Casele cumpărate prin licitație pot fi renovate și revândute la un preț mult mai mare. Este o idee numai bună dacă vrei să-ți rotunjești veniturile sau pur și simplu îți schimbi planurile pe parcurs. Așadar, dacă ești pasionat de clădiri vintage sau conace de lux, participarea la o licitație devine soluția ideală. 

Strategii și proceduri de licitație

Oricât de simplu ar părea în teorie să licitezi, tot ai nevoie de o strategie bine pusă la punct. Trebuie să știi când e cel mai bun moment pentru a plasa o ofertă, dar și cum să-ți adaptezi atitudinea față de competitori. 

Dacă ești novice în realizarea de licitații terenuri intravilane, clădiri sau bunuri de valoare, nu-ți face probleme. Iată câteva strategii utile pe care le poți aplica și care te pot scuti de timp și bani pierduți: 

● Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să te documentezi cu privire la tendințele industriei imobiliare. Intră pe site-urile unde se postează anunțuri de vânzare și compară prețurile cu cele ale unor clădiri aflate la licitație. Eventual, întreabă un specialist în domeniu pentru a afla multe detalii despre avantajele achiziției.

● Stabilește un buget de la care să pornești și o sumă pe care nu vrei să o depășești în timpul licitației. Presiunea momentului s-ar putea să te determine să iei decizii fără a le analiza în prealabil consecințele. Ia în calcul și taxele suplimentare, dar și garanția de participare, dacă e cazul.

● Observă-ți oponenții și adaptează-ți strategia în consecință. Experiența de licitare este una cu adevărat inedită. De multe ori, subconștientul lucrează fără ca tu să-ți dai seama, mai ales la începutul licitației. Un preț prea mic poate fi atractiv și te poate determina să iei o decizie la cald. Tocmai de aceea, e indicat să-ți analizezi competiția și să rămâi consecvent în acțiuni. 

Te-ai convins că licitația este singura metodă care te-ar putea ajuta să obții casa mult dorită? Atunci ar trebui să începi căutarea unei platforme specializate unde îți poți face cont rapid. Licitațiile online îți oferă toată libertatea de care ai nevoie să accesezi oferta care se pliază întocmai pe nevoile tale. Este soluția perfectă dacă vrei să scapi de grija cumpărării caietului de sarcini și cea a întocmirii dosarului de înscriere. 

Care sunt greșelile comune de evitat?

Chiar dacă procedura este mult mai simplă, nu înseamnă că participarea la licitații online este lipsită de provocări. Decizia de a cumpăra o casă vine cu responsabilități diverse - atât din punct de vedere material, cât și legislativ.

Așadar, dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul și să reduci din start orice risc asupra bugetului, iată câteva greșeli pe care să le eviți:

● Licitarea impulsivă - Oricât de convenabilă ți s-ar părea oferta, nu te lăsa dus/ă de val. Jocul licitației poate fi foarte antrenant, dar trebuie să știi sigur dacă vrei acel bun sau nu.

● Subestimarea costurilor ulterioare - Nu te concentra doar pe prețul de adjudecare pentru că s-ar putea ca imobilul să aibă nevoie de renovări sau modificări de structură.

● Participarea fără a înțelege regulile - Lipsa de informare cu privire la regulamentul procedurii poate duce la erori tehnice și la pierderea șansei de a licita. 

Ești gata să faci o investiție de durată?

Consultă piața și participă la o licitație online - e timpul să obții casa visurilor!

×
Etichete: advertorial
x close