Acnee, rozacee, dermatită, îmbătrânirea pielii sau pielea uscată sunt printre cele mai des probleme întâlnite cu care ne confruntăm adesea cei mai mulți dintre noi.
Însă pentru orice problemă, există și un remediu. Trebuie doar să-l căutăm și să-l folosim în mod regulat și conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu abuza niciodată de un produs cosmetic pentru rezolvarea acneei, spre exemplu, fiindcă poți obține efectul contrar.
Semne de îmbătrânire a pielii
Una dintre problemele des întâlnite ale pielii o reprezintă îmbătrânirea acesteia. De regulă, femeile mature sunt afectate, însă, din cauza poluării din ultimii ani, stilul de viață neadecvat, lipsa suficientă a odihnei, tot mai multe tinere încep să descrie astfel de probleme.
Folosește peptide pentru ingrijirea tenului, peptide ce au rolul de a ajuta la crearea producției de colagen și elastină. Acestea sunt indispensabile tenului deoarece încetinesc procesul de îmbătrânire, ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor și a tenului, creează și susțin bariera protectoare a pielii, reduc vizibil ridurile și sunt eficiente și împotriva acneei.
Ten acneic
O problemă destul de des întâlnită, în special la tineri, o reprezintă tenul acneic. Acneea este cea mai frecventă problemă de piele și este cauzată de blocarea foliculilor de păr și a glandelor sebacee ale pielii, declanșate de modificări hormonale. Acneea este principala sursă de anxietate și depresie din rândul tinerilor ce tocmai au atins pubertatea.
O soluția la îndemâna tuturor o reprezintă crema antiacneica ce acționează eficient asupra acneei, prin reducerea excesului de sebum, inflamații, având în același timp efect antibacterian. Asigură-te că alegi o cremă antiacneică potrivită tipului tău de ten pentru a evita agravarea acneei.
Rozacee
Rozaceea este o tulburare a pielii ce afectează în general femeile de peste 30 de ani. Se manifestă prin umflarea feței, cu roșeață și chiar apariția coșurilor. Din păcate, nu se cunoaște cu exactitate ce anume declanșează această problemă a pielii, însă se presupune că factorul genetic și expunerea la mediu joacă un rol important în formarea ei.
Pentru ameliorea și tratarea rozaceei, se folosesc creme și geluri cu antibioticul metronidazol. Cremele pe bază de peptide pot fi de folos și ele, dacă problema nu este foarte gravă, ajutând la reducerea inflamației, având în același timp și efecte antimicrobiene, eficiente împotriva bacteriilor ce determină apariția coșurilor.
Ten sensibil și uscat
Tenul uscat se remarcă prin uscăciunea cutanată, uscăciune ce uneori poate conduce la mici fisuri ale pielii, fisuri ce pot sângera. Frigul, lipsa vitaminei A, alimentația nepotrivită, folosirea aparatelor de aer condiționat, folosirea apei la duș prea fierbinte, detergenții, parfumurile sau cremele de față cu alcool, pot fi printre principalii factori declanșatori pentru pielea sensibilă și uscată.
Un remediu ideal pentru a te bucura din nou de o piele catifelată, este hidratarea tenului cu ajutorul cremelor nutritive cu vitamina C, vitamina A, cu ulei de cocos, ulei de arbore de ceai, creme și seruri cu acid hialuronic și peptide. Glicerina și ceramidele vor oferi un booster de hidratare tenului, lăsând pielea moale și hidratată. Evită tonerul pe bază de alcool, folosește demachiante lăptoase, măști puternic hidratante pentru față, iar dacă ai o predispoziție spre tenul acneic, folosește doar acele produse antiacneice destinate tenului sensibil.