Antena 3 CNN Conținut plătit Ce trebuie să iei în considerare atunci când vrei să schimbi ferestrele

Ce trebuie să iei în considerare atunci când vrei să schimbi ferestrele

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:55 22 Apr 2022 Modificat la 11:56 26 Apr 2022
ce trebuie sa iei in considerare atunci cand vrei sa schimbi ferestrele
Ce trebuie să iei în considerare atunci când vrei să schimbi ferestrele

Fie că te-ai gândit deja la asta, fie că nu, trebuie să știi că ferestrele sunt extrem de importante, ele realizând conexiunea între exterior și interior. De aceea, trebuie să ai mare grijă atunci când le alegi. În acest articol vei descoperi câteva sfaturi cu privire la alegerea ferestrelor perfecte pentru casa sau apartamentul tău.

1. Ferestrele trebuie să se potrivească cu designul arhitectural

Fiecare casă are un design diferit, ceea ce înseamnă că va trebui să alegi ferestre care să se îmbine perfect cu acest design. Ca exemplu, caselor/apartamentelor moderne, cu linii drepte și futuriste li se potrivesc perfect niște ferestre aluminiu. În schimb, dacă ai un apartament rustic, cel mai bine s-ar potrivi niște ferestre cu motive din lemn, cu diferite decorațiuni.

2. Alege materialul potrivit

Tot în funcție de designul și de culoarea casei tale, poți opta pentru diferite materiale din care să fie compuse ramele ferestrelor. De la clasicul lemn, până la plastic sau chiar aluminiu, fiecare material are calitățile sale. Lemnul este extrem de frumos, dar deseori este scump și greu de prelucrat. De asemenea, izolarea termică lasă de dorit. Plasticul este compromisul perfect, fiind la mijloc în ceea ce privește look-ul, izolarea și procesul de fabricare. În schimb, aluminiul este din ce în ce mai căutat, mai ales datorită designului futurist pe care îl au ferestrele de acest tip.

3. Asigură-te că ai suficientă lumină

Dacă îți schimbi vechile ferestre, este destul de ușor să-ți dai seama dacă ai sau nu nevoie de mai multă lumină în cameră. Dacă ai impresia că apartamentul/casa nu este destul de luminată, ar trebui să optezi pentru ferestre cu ramele mai înguste, pentru a maximiza suprafața prin care poate pătrunde soarele. În schimb, dacă lumina din timpul zilei te deranjează, poți alege ferestre cu un anumit grad de opacitate, astfel încât cantitatea de lumină să fie mai mică.

4. Eficiența energetică

Ferestrele moderne vin cu diferite niveluri de eficiență energetică. Acest termen se referă la capacitatea materialelor din care este alcătuită fereastra de a menține răcoarea pe timpul verii și căldura pe timpul iernii. Astfel, ferestrele cu mai multe straturi de sticlă (două, trei sau chiar patru, în unele cazuri) vor avea o eficiență energetică mai mare. Deși reprezintă o investiție destul de costisitoare, prețul acestor ferestre va fi compensat, în timp, de facturi mai mici la curent și la gaze/lemne.

×
x close