Antena 3 CNN Conținut plătit Ce sunt și cum funcționează mini-implanturile dentare

Ce sunt și cum funcționează mini-implanturile dentare

I.D.
2 minute de citit Publicat la 10:51 26 Noi 2024 Modificat la 10:51 26 Noi 2024
mini-implanturi
Lipsa dinților de pe arcadă creează mai mult decât disconfort. FOTO: llldental.ro

Lipsa dinților de pe arcadă creează mai mult decât disconfort. Din cauza spațiilor edentate, masticația nu se poate realiza așa cum trebuie. De asemenea, pacientul va semnala pe viitor probleme serioase cu digestia. Nici periajul nu se poate realiza ca la carte. În plus, starea de bine este puternic influențată de felul în care arată zâmbetul.

Știi cât costă un implant dentar? Prețul este diferit de la un pacient la altul în funcție de complexitatea cazului, în funcție de tipul de implant de care are nevoie și de numărul spațiilor edentate de pe arcadă/arcade. Mulți se pot orienta către mini-implanturile dentare. Ce sunt acestea și cum funcționează? Află răspunsul citind acest articol până la final.

Ce sunt mini-implanturile dentare?

Cauți cel mai bun implant dentar în București? În urma consultului de specialitate, echipa medicală îți poate recomanda mini-implantul dentar. Acesta este un șurub, realizat de regulă din titan, cu dimensiuni reduse, care se inserează în os pentru a oferi un suport stabil și rezistent protezelor dentare. Pentru că se inserează prin tehnici mai puțin invazive, procedura se realizează, de cele mai multe ori, într-o singură ședință.

Comparativ cu implanturile dentare clasice, mini-implanturile sunt mult mai mici – de regulă cu un diametru de 3 mm. Și structura diferă. Cele mini sunt realizate dintr-o singură piesă, în timp ce implanturile clasice se realizează din două piese – șurub și bont. De asemenea, mini-implanturile se inserează mai repede comparativ cu cele clasice.

Cum funcționează mini-implanturile dentare?

Pentru a înțelege cât mai bine, putem împărți mecanismul de funcționare în 3 etape esențiale:

● Inserarea în os: Mini-implantul dentar se inserează în osul maxilar sau mandibular. Fiindcă osul este un țesut, acesta se va integra în jurul implantului, asigurând după o perioadă o fixare puternică. Procesul se numește osteointegrare;

● Atașarea protezei: Pe mini-implant se atașează o structură specială care permite atașarea protezei;

● Stabilitate: Pentru că se fixează în os, mini-implanturile oferă stabilitate protezei dentare. Astfel, pacientul poate să mestece, să vorbească și să zâmbească din nou cu bucurie.

Când se recomandă mini-implanturile dentare?

Mini-implanturile se recomandă doar de către un specialist, după o consultație de specialitate. De regulă se recomandă atunci când implantul dentar nu este o alternativă și aici ne referim la:

● Nevoia de a înlocui dinții mici (incisivi, premolari);

● Osul maxilar este destul de mic și nu suportă inserarea implantului clasic;

● Atunci când spațiul disponibil în maxilar este prea mic;

● Atunci când, din diferite motive, pacientul nu poate trece printr-o intervenție chirurgicală invazivă.

Beneficiile mini-implanturilor dentare

În ziua de azi, e puțin probabil să nu se găsească o rezolvare pentru orice tip de problemă. Important este să intervenim la timp și să apelăm la oameni pregătiți, la specialiștii care ne pot readuce zâmbetele pe buze. În acest sens, am creionat o listă cu beneficii pentru mini-implanturile dentare. Iată cum arată:

● Costul poate fi mai mic comparativ cu implanturile dentare clasice;

● Mini implantul dentar se poate insera în zone în care implantul clasic nu este recomandat;

● Redă zâmbetul și oferă pacientului posibilitatea de a se simți din nou bine, de a mânca, zâmbi și vorbi fără restricții și rușine.

Așadar, mini-implantul dentar poate reprezenta o soluție ideală pentru zâmbetul tău. Cum doar un medic îți poate creiona un plan personalizat de tratament, este recomandat să faci o programare în timp util. Zâmbetul tău merită tot ce e mai bun și se poate.

 

×
Etichete: advertorial
x close