Antena 3 CNN Conținut plătit Caz record la GRAL Medical: cea mai mare tumoră tiroidiană operată în Europa

Caz record la GRAL Medical: cea mai mare tumoră tiroidiană operată în Europa

medic gral medical
Caz record la GRAL Medical: cea mai mare tumoră tiroidiană operată în Europa
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2024   •   14:42

O realizare medicală remarcabilă a avut loc săptămâna aceasta la GRAL Medical. Domnul doctor Ionuț Sandu, Medic primar Chirurgie generală cu supraspecializare în Chirurgia endocrină și tiroidiană, a efectuat cu succes cea mai complexă intervenție chirurgicală de până acum la Centrul de Chirurgie GRAL Medical

Centrul de Chirurgie GRAL Medical din București

Intervenția a vizat o pacientă în vârstă de 33 de ani cu o gușă tiroidiană gigant. Deși analizele de sânge ale pacientei aveau valori normale, tumora sa a crescut progresiv în ultimii 21 de ani. Cazul este unic, reprezentând cea mai mare tumoră tiroidiană operată înscrisă până în prezent în Registrul European de chirurgie endocrină.

Datorită complexității intervenției și pentru siguranța pacientei, a fost utilizată o tehnică avansată - neuromonitorizarea intraoperatorie (IONM) a nervilor laringieni. Acest echipament de ultimă generație se regăsește în dotarea Centrului de Chirurgie GRAL Medical și permite chirurgilor efectuarea operației cu o rată crescută de succes.

Din cauza vascularizației foarte abundente și a dimensiunilor gigant ale tumorii (greutate 1580 g, diametrul tumoral 36 centimetri), o astfel de intervenție durează în mod obișnuit 5 - 6 ore. Dar mulțumită dispozitivelor de sigilare vasculară și a dispozitivului de neuromonitorizare cu care este dotat blocul operator, intervenția a durat 2 ore. Operația de tiroidă a decurs fără complicații. Pacienta, a cărei viață s-a schimbat post-operator, se recuperează rapid și a fost externată la doar o zi după intervenție, fără dureri și fără riscuri. 

Pacienta în vârstă de 33 de ani la 7 zile post-operator

Acest caz medical excepțional subliniază încă o dată expertiza echipei medicale GRAL Medical și dotarea la standarde internaționale a spitalului.

Tiroida 360: îngrijire completă a tiroidei, sub același acoperiș

GRAL Medical oferă acum o soluție integrată pentru pacienții cu afecțiuni tiroidiene prin programul Tiroida 360. Acest program cuprinde toate serviciile medicale necesare diagnosticării și tratamentului bolilor tiroide: consultația cu medicul specialist, analize de laborator complete, investigații imagistice (ecografie tiroidiană, puncție biopsie cu ac ghidat ecografic, scintigrafie), tratament medicamentos, chirurgie tiroidiană și endocrină, ablația nodulilor tiroidieni și iodoterapie sau radioterapie cu iod.

Despre medic

Domnul doctor Ionuț Sandu este Medic primar Chirurgie generală și are supraspecializare în chirurgia tiroidiană și endocrină, cu expertiză în următoarele arii: chirurgia minim invazivă a tiroidei și a glandelor paratiroide, chirurgia robotică tiroidiană, chirurgia cancerului tiroidian, chirurgie cancerului tiroidian avansat, chirurgia metastazelor cancerului tiroidian, chirurgia ganglionilor cervicali, limfadenectomii funcționale laterocervicale și chirurgia laparoscopică. Este membru în: Asociația Română de Endocrinologie, Societatea Română de Chirurgie, Asociația Română de Endocrinologie Clinică, ESES – Societatea Europeană a Chirurgilor Endocrini, ESSO – Societatea Europeană de Chirurgie Oncologică.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close