Antena 3 CNN Conținut plătit Case din lemn. Timp de construcție mai scurt și facturi mai mici la energie

Case din lemn. Timp de construcție mai scurt și facturi mai mici la energie

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 12:51 14 Feb 2022 Modificat la 13:07 15 Feb 2022
case lemn timp constructie mai scurt facturi mai mici energie
Case din lemn. Timp de construcție mai scurt și facturi mai mici la energie

Materialele de construcție moderne permit arhitecților să-și pună în valoare creativitatea, iar constructorilor să ridice case din lemn rezistente, durabile și integrate perfect în peisaj.

Dacă îți dorești propria casă, dar te sperie ideea de șantier care nu se mai termină, plin de materiale de construcție, casele pe structură de lemn sunt o foarte bună alegere. Se construiesc mai repede, șantierul este mai curat, iar dacă alegi constructorul potrivit vei avea o experiență plăcută și vei putea locui mult mai repede în casa visurilor tale. Iată o parte dintre avantajele pentru care tot mai multe familii aleg că construiască pe structură de lemn.

Casele din lemn sunt mai bine izolate, deci au costuri reduse cu încălzirea și răcirea

Spre deosebire de cele din beton sau cărămidă, unde izolația se montează doar în exteriorul peretelui, la casele din lemn se montează și în interiorul lui. Elementele din lemn din care sunt construiți pereții formează un cadru care se plachează pe cele două părți, ca o cutie.

La interior apare un spațiu care permite montarea izolației termice. Casele sunt mai bine izolate termic și acest lucru se reflectă în facturile pentru energia necesară încălzirii în timpul iernii și răcirii, vara.

Lemnul în sine izolează termic și este un material cald, plăcut. În orice casă din lemn, chiar neizolată și neîncălzită, este mult mai cald decât într-una de beton sau cărămidă, iar pe o pardoseală din lemn nu se simte răceala din ciment sau gresie.

Sunt construcții mai ușoare, cu rezistență mai bună la cutremur

Casele din lemn sunt mai ușoare pentru că lemnul este un material mai ușor decât betonul sau cărămida. Acest lucru este un avantaj în ceea ce privește costul fundației. Diferența de greutate este însemnată, casele din lemn fiind și de 4 ori mai ușoare.

 Fiind mai ușoare, sunt și mai rezistente la cutremur. Forța seismică, direct proporțională cu greutatea casei, este mai mică, iar riscul ca ea să cadă se reduce considerabil.

Timp de construcție mai scurt și șantier mai curat

Perioada de construcție este mai scurtă, pentru că este eliminat timpul de așteptare pentru ca apa din beton sau din mortarul dintre cărămizi să fie eliminată. Lemnul folosit în construcție este deja uscat și finisajele pot fi făcute imediat, fără perioadă de așteptare.

Timpul se scurtează și mai mult dacă constructorul este unul experimentat - cum este echipa de la Litarh - și face pereții și plafoanele în propria fabrică, pe șantier fiind doar montați. Detalii regăsiți și în pagina oficială, litarh.ro.

Rezultă o construcție compactă și bine închegată, iar ca efect secundar, șantierul va fi curat, cu foarte puține deșeuri.

Diferite posibilități de finisare

Dacă nu îți dorești, casa nu va arăta ca una din lemn. Avantajul acestor case este că pot fi finisate cum dorește proprietarul. Dacă vă plac grinzile din lemn, pot fi lăsate la vedere, dacă nu, se ascund.

Poate fi placată cu lemn sau se poate tencui și vopsi pentru a fi ca cele din beton sau cărămidă din vecinătate.

Dacă îți dorești o casă nouă, ia în calcul casele din lemn. Sunt mulți care au ales această variantă și au fost mulțumiți, atât de cum a decurs șantierul, cât și de avantajele pe care le oferă traiul într-o astfel de casă.

Trebuie doar să te documentezi și să discuți cu un constructor de case din lemn. Iar cei de la Litarh vă stau la dispoziție!

Contact:

[email protected]

Valea Moldovei 727580, județ Suceava

×
x close