Antena 3 CNN Conținut plătit Care sunt pașii de urmat pentru a afla dacă ai contraindicații la implantul dentar

Care sunt pașii de urmat pentru a afla dacă ai contraindicații la implantul dentar

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 17:02 20 Sep 2021 Modificat la 17:03 20 Sep 2021
photo-1606811842243-af7e16970c1f

Putem spune că implantul dentar modern a revoluționat stomatologia și a redat șansa la un zâmbet frumos tuturor persoanelor care au pierdut dinți.

La o primă vedere, implantul dentar este o intervenție destul de simplă, mai ales când nu sunt necesare și operații adiționale, cum ar fi sinus lifting și adiție de os. Chiar este clasificată drept o intervenție minim invazivă și dacă totul decurge perfect, nici dureri nu vor exista, ci numai disconfort în primele zile după inserarea acestuia. Cu toate acestea, unele persoane pot avea contraindicații și în cazul lor, vor trebui găsite alte metode prin care dantura să fie refăcută.

Trebuie menționat că nu poți afla dacă ai sau nu contraindicatii implant dentar, decât după o discuție cu medicul stomatolog și analize amănunțite, dacă este cazul. De asemenea, foarte puține sunt cazurile în care contraindicațiile sunt pentru toată viața. De cele mai multe ori, implantul dentar se poate monta după o anumită perioadă sau după îmbunătățirea stării de sănătate. Pentru a afla dacă poți să beneficiezi de implant dentar sau dacă te numeri printre persoanele cărora le este contraindicată intervenția, va trebui să urmezi pașii de mai jos.

  1. Vizita la cu cabinet stomatologic

În primul rând, trebuie să te prezinți la consult, la o clinică stomatologică unde se efectuează și implanturi. La primul consult, medicul va examina cu atenție dantura (dacă mai există) și îți va pune numeroase întrebări pentru a afla care este starea ta de sănătate. În cazul în care ai anumite afecțiuni se va stabili dacă există sau nu șansa de a te bucura de un implant dentar. Trebuie să știi că unele contraindicații se pot rezolva destul de repede, iar dintre acestea menționăm: igiena dentară incorectă, gingii inflamate, placă bacteriană și tartru, bruxism, sinusuri prea joase, os alveolar cu dimensiuni reduse. În cazul unor afecțiuni de tipul diabetului sau anumitor boli de inimă, va trebui să faci investigații suplimentare.

  1. Vizita la medicul specialist

Pentru ca medicul stomatolog să decidă dacă îți va monta un implant sau nu, în funcție de afecțiunea ta, vei fi îndrumat la un medic specialist pentru analize și investigații suplimentare.

  1. Înapoi la cabinetul stomatologic

Cu rezultatele analizelor și scrisoarea de la medic, te vei întoarce la cabinetul stomatologic, iar în funcție de concluzii se va lua o decizie. Sunt cazuri în care pentru moment, starea de sănătate nu permite inserarea unui implant, însă urmând un tratament și poate chiar și schimbând stilul de viață, vei reuși să te bucuri de dantura mult visată. Dacă totul este în regulă, vei stabili împreună cu medicul cel mai bun plan de tratament.

Așadar, dacă îți dorești un implant dentar de calitate, programează-te cât mai curând la Smile Ambassador și află dacă ești eligibil pentru un astfel de tratament!

×
TOP articole
x close