Antena 3 CNN Conținut plătit Câte canapele și colțare, atâtea posibilități de a-ți pune sufrageria în valoare

Câte canapele și colțare, atâtea posibilități de a-ți pune sufrageria în valoare

Atunci când crezi că este simplu este, de fapt, cel mai simplu să faci o greșeală, când nu analizezi suficient, când subestimezi complexitatea deciziei de a alege colțarul sau canapeaua potrivite.

New Project (4)
Câte canapele și colțare, atâtea posibilități de a-ți pune sufrageria în valoare
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2023   •   15:37

Pe ce stai când privești la televizor, când îți servești cafeaua, cât de confortabil se vor simți musafirii tăi, cum se va combina stilistic modelul ales dintre atâtea și atâtea colțare și canapele cu restul mobilierului de care dispui, cât de bine se va integra fizic acolo unde vrei să îl pui, toate acestea trebuie bine cântărite. Este vorba și despre o investiție, dar și de o provocare logistică, de a transporta, manevra, integra colțarul sau canapeaua în planul de amenajare al sufrageriei tale.

Atunci când crezi că este simplu este, de fapt, cel mai simplu să faci o greșeală, când nu analizezi suficient, când subestimezi complexitatea deciziei de a alege colțarul sau canapeaua potrivite. Pe ce stai când privești la televizor, când îți servești cafeaua, cât de confortabil se vor simți musafirii tăi, cum se va combina stilistic modelul ales dintre atâtea și atâtea colțare și canapele cu restul mobilierului de care dispui, cât de bine se va integra fizic acolo unde vrei să îl pui, toate acestea trebuie bine cântărite. Este vorba și despre o investiție, dar și de o provocare logistică, de a transporta, manevra, integra colțarul sau canapeaua în planul de amenajare al sufrageriei tale.

Tipuri de colțare și canapele, tipuri de probleme

Probabil că nu le vei căra tu pe scări, nici când le vei cumpăra, nici dacă vei renunța la ele, dar greutatea unei erori în alegerea de colțare și canapele o vei simți în portofel. Când îți primești colțarul și, vrând să te așezi pe el, îți dai seama că nu este ceea ce te așteptai, simți că ai aruncat banii pe fereastră, și oricât ar fi de mare acea canapea care ți-ai atras atenția, ai arunca-o și pe ea dacă ai putea.

Cum faci, atunci când alegi între diversele modele de colțare și canapele, să nu ajungi să regreți? Păi, în primul rând te uiți pe pereți!

Măsori unde se potrivește cel mai bine, raportat la spațiu și la tipul de amanajare per ansamblu, unde va sta televizorul, biblioteca, masa de cafea sau cea la care îți vei primi musafirii.

Contează dacă vrei să te limitezi la un singur perete sau dacă spațiul îți permite mai mult. În funcția de asta, poți opta între canapele clasice, sau liniare, și de colț, sau colțare.

Apoi, întreabă-te cine și cum o va utiliza, dacă vrei doar relaxare sau și opțiunea de tranformare în pat. Aici ai de ales între modele fixe sau extensibile.

Dacă dorești o canapea extensibilă, trebuie să știi că există mecanisme de deschidere diverse, precum tip sertar (partea de jos se trage și se ridică, pentru a extinde suprafața canpelei), click-clack (denumit după sunetele pe care le produce la convertirea canapelei în pat, prin rabatarea spătarului), „Puma” (spătarul este fix, iar șezutul se trage în față, de sub acesta ieșind cealaltă jumătate a patului), ca să le amintim doar pe cele mai utilizate.

În cazul în care te tentează unul dintre numeroasele colțare de la Natürlich, e bine să știi că acestea pot fi în formă de L sau de U, la rândul lor fixe sau extensibile. Poate vrei unul în L, deoarece ocupă mai puțin spațiu. Perfect! Ai grijă, însă, că există modele cu poziția laturii mici prestabilită, iar altele adaptabile, în cazul cărora poți alege amplasarea colțului fie pe stânga, fie pe dreapta.

De asemenea, există colțare și canapele cu spătar fix sau recliner, adică ușor rabatabil, pentru un confort adaptabil.

Stabilește, apoi, dacă amenajezi mai mult pentru familie sau pentru socializare, adică pentru uz mai mult personal sau ești destul de des gazdă primitoare? În funcție de asta, trebuie să hotărăști cât să fie de mare, existând canapele cu 2 până la 6 locuri, iar la colțare, și mai multe, de dimensiuni care să elimine orice disensiuni de spațiu între utilizatori.

Dacă ai copii, ar trebuie să știi că poți alege un colțar sau o canapea cu picioare înălțate sau până la podea, aspect important în situațiile în care cei mici vor scăpa jucării sub ea, după ea și va trebui ridicată, mutată... În acest caz, contează și materialele din care sunt realizate diversele colțare și canapele. Cele din material textil sunt mai puțin pretențioase, pe când cele din piele sunt mai elegante, mai ușor de curățat, dar și mai greu de păstrat în starea impecabilă în care le-ai achiziționat.

Unele tipuri de colțare și canapele sunt, în principal, frumoase, la altele se pune preț, mai ales, pe utilitate, iar la Natürlich găsești de toate! La diverse prețuri, reducerile fiind însemnate.

×
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close