Antena 3 CNN Conținut plătit Beneficiile vidării alimentelor

Beneficiile vidării alimentelor

Aparatul de vidat este conceput pentru a extrage aerul din punga sau recipientul în care se află alimentele. Scopul este acela de a încetini procesul de oxidare, ceea ce va permite păstrarea alimentelor în stare bună pentru o perioadă de timp cât mai lung
Aparatul de vidat este conceput pentru a extrage aerul din punga sau recipientul în care se află alimentele. FOTO: canva
de I.D.    |    22 Oct 2024   •   11:00

Aparatul de vidat este un accesoriu de bază pentru toate persoanele care vor să mențină prospețimea alimentelor pentru o lungă perioadă de timp. Tot mai multe persoane descoperă avantajele conservării în vid atât pentru a reduce risipa alimentară, cât și pentru a face economie de bani și timp.

Aparatul de vidat este conceput pentru a extrage aerul din punga sau recipientul în care se află alimentele. Scopul este acela de a încetini procesul de oxidare, ceea ce va permite păstrarea alimentelor în stare bună pentru o perioadă de timp cât mai lungă.

Cum funcționează un aparat de vidat?

Aparatul de vidat creează un vid în jurul alimentelor, prevenind astfel contactul acestora cu oxigenul. Cu un aparat de vidat vei încetini dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, deci alimentele își vor păstra valoarea nutritivă, textura și gustul. Majoritatea acestor aparate sunt ușor de utilizat, oferind funcții de sigilare automată și opțiuni pentru mai multe tipuri de alimente, de la cele uscate la cele umede.

Tipuri de aparate de vidat

Sunt două tipuri de aparate – cele cu pungi de vidat și cele cu recipiente speciale. Aparatele cu pungi sunt cele mai comune și permit vidarea diferitelor tipuri de alimente în pungi cu dimensiune variabilă. Modelele avansate au funcții suplimentare cum ar fi sigilarea la cald sau posibilitatea de a vida recipientele speciale. Acestea sunt ideale pentru a păstra lichidele sau alimentele fragile.

Avantajele utilizării alimentelor vidate

Vidarea alimentelor nu numai că le prelungește durata de valabilitate, dar oferă și numeroase alte avantaje care îți pot îmbunătăți semnificativ viața și obiceiurile alimentare.

Alimentele se păstrează mai proaspete

Vidarea îți permită să menții prospețimea fructelor, legumelor și cărnii sau chiar a produselor gătite pentru o perioadă mai lungă, comparativ cu depozitarea clasică. Oxigenul este cel care va accelera degradarea alimentelor, de aceea, cele vidate țin mai mult și își conservă mai bine proprietățile nutritive.

Prevenirea risipei alimentare

Prin păstrarea alimentelor pentru perioade mai îndelungate, vidarea reduce risipa alimentară. Poți cumpăra alimente în cantități mai mari, atunci când sunt la ofertă. Ulterior, le poți vida pentru a le consuma la nevoie, fără să te temi că se vor strica și va trebui să le arunci.

Economisirea timpului

Vidarea alimentelor este ideală pentru cei care doresc să-și planifice mesele în avans. Așa, este mai ușor să pregătești porții pentru toată săptămâna. Ulterior, le poți vida și depozita în frigider sau congelator. Astfel, ai tot timpul la îndemână ingrediente proaspete și gata de utilizat, ceea ce te ajută să faci economie de timp în zilele aglomerate.

Poți găti sous-vide

Aparatul de vidat este esențial pentru tehnica de gătit sous-vide. Această tehnică presupune prepararea alimentelor la temperaturi controlate, în pungi sigilate în vid. Metodă permite obținerea unor preparate fragede și suculente. Totodată, conservă foarte bine și aromele naturale și nutrienții.

Aparatul de vidat alimente este un instrument versatil și util în orice bucătărie modernă. Beneficiile vidării îl fac o investiție inteligentă pentru oricine dorește să-și optimizeze modul de organizare și consum al alimentelor.

 

×
Etichete: advertorial
Parteneri
x close