Antena 3 CNN Conținut plătit 7 motive pentru care să incluzi bara de tracțiuni în antrenamentul tău

7 motive pentru care să incluzi bara de tracțiuni în antrenamentul tău

1746278fb2c1895964a5a982e15de0f0
26 Aug 2024   •   11:56

Bara de tracțiuni este un aparat pentru antrenamente de forță cu un design ergonomic. De aceea, această soluție este ideală dacă vrei să îți amenajezi o sală acasă. Seriile de repetări cu ajutorul unei bare de tracțiuni au un grad de dificultate mediu spre ridicat, însă beneficiile oferite sunt pe măsură. 

Include acest tip de antrenament în rutina săptămânală și vei observa o dezvoltare spectaculoasă a musculaturii. Acesta este doar unul dintre numeroasele beneficii pe care le generează tracțiunile cu greutate proprie, realizate la acest echipament. Află mai multe motive pentru care să achiziționezi acest produs!

1. Dezvoltarea forței musculare 

Repetările la bara de tracțiuni reprezintă un exercițiu compus de forță ce lucrează simultan mai multe grupe musculare majore: spatele, umerii, mușchii biceps și triceps, antebrațele, oblicii abdominali. Pe măsură ce îți dezvolți forța și tehnica, poți adăuga greutăți suplimentare pentru a obține și mai multă masă musculară. 

2. Îmbunătățirea posturii

Tracțiunile ajută la întărirea mușchilor posturali de la nivelul spatelui. Aceștia au un rol deosebit în susținerea coloanei vertebrale și menținerea unei poziții corecte a trunchiului. Dezvoltarea acestei grupe musculare contribuie la reducerea durerilor de spate, prevenirea dezvoltării cifozei, dar și la îmbunătățirea flexibilității coloanei vertebrale.

3. Creșterea densității osoase

Aceste exerciții cu greutate proprie (greutatea corpului) pot stimula creșterea osoasă. De asemenea, pot juca un rol important în reducerea riscului de osteoporoză. Scăderea densității osoase se produce progresiv, odată cu înaintarea în vârstă. Seriile de repetări la bara de tracțiuni de perete pot încetini acest proces natural.

4. Pierderea în greutate

Tracțiunile sunt un exercițiu eficient pentru arderea caloriilor și accelerarea procesului metabolic. Antrenamentele regulate cu acest tip de echipament te pot ajuta să pierzi din depunerile de grăsime corporală, să îți menții masa musculară slabă și să îți îmbunătățești compoziția generală a corpului.

5. Dezvoltarea forței de prindere

Tracțiunile au o dinamică specifică, ce îți permit să dezvolți în timp forța de prindere. Acest proces se produce progresiv, pe măsură ce musculatura antebrațelor, implicată în acest efort intens, se dezvoltă. Priza fermă pe o suprafață de contact este utilă într-o mulțime de alte sporturi pe care le poți practica în timpul liber: alpinismul, badmintonul, tenisul etc.

6. Nivel de adaptabilitate ridicat

Barele de tracțiuni sunt extrem de versatile și pot fi utilizate pentru a efectua o varietate de exerciții, inclusiv:

  • tracțiunile cu supinație;

  • tracțiunile cu pronație; 

  • ridicările de picioare; 

  • fluturările de picioare;

  • rotațiile de bazin și multe altele.

Spre deosebire de aparatele de fitness scumpe din sălile de sport, barele de tracțiuni sunt relativ accesibile și pot fi montate cu ușurință acasă sau la birou. În funcție de spațiul avut la dispoziție, poți opta pentru o bară de perete sau tavan, ori pentru un aparat multifuncțional de tracțiuni, pentru un spectru extins de exerciții. 

7. Economii semnificative de timp

Antrenamentele cu bara de tracțiuni pot fi realizate rapid și eficient, fiind o opțiune excelentă pentru cei cu un program încărcat. Poți efectua un antrenament complet de forță, concentrat pe zona superioară a corpului, în cadrul unei sesiuni de mișcare de doar 10-15 minute (în funcție de numărul seriilor incluse în program). 

Vezi cele mai noi modele de bară pentru tracțiuni incluse în oferta Gorilla Sports și realizează o alegere corectă, ținând cont de factori precum spațiul avut la dispoziție, bugetul de care dispui, condiția fizică sau specificul obiectivelor de fitness pe care le-ai setat. Acest echipament este dedicat celor cu un nivel de experiență mediu spre ridicat, oferind o mulțime de beneficii ce au legătură cu fizicul și tonusul psihic. 

Subiecte în articol: antrenamente
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close